2024/09/22

Skaudi avarija ties Keršuliškiais

Šie metai prasidėjo tragiškais autoįvykiais. Dar visai neseniai skaudi ir daug aukų pareikalavusi avarija įvyko Panevėžyje.

Atrodo, nelaimės šešėlis atslinko ir į mūsų rajoną.

Nors vaikams apie saugų eismą mokyklose daug kalbama, tačiau kartais vaikiškas nerūpestingumas ir neatsargumas nugali. Pirmadienio pavakare, apie 15.40 val.. grįžtantys iš mokyklos vaikai pateko į autoįvykį kelio Kupiškis-Vabalninkas-Biržai 6-jame kilometre, Keršuliškių kaimo ribose. Panevėžiečio vairuojamas „Iki“ parduotuvių tinklo sunkvežimis “Mercedes-Benz D.3 1834„, vežiojantis maisto produktus, partrenkė bei sunkiai sužalojo staiga į važiuojamąją kelio dalį iš už stovinčio autobuso išėjusius į kelią du vaikus.

Ši skaudi nelaimė atsitiko netoli vaikų namų, nes juos autobusas paleido prie keliuko į sodybą. Vaikus partrenkusio sunkvežimio vairuotojas buvo blaivus. Šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas, kuris ir nustatys, kas yra tikrieji avarijos kaltininkai. Pirminiais duomenimis – kalti patys vaikai.

Abu vaikai yra iš tos pačios šeimos ir mokosi Kupos pradinėje mokykloje. Berniukas – pirmokas, o mergaitė – antrokė. Avarijoje sunkiai sužalotų vaikų būklė yra gana sunki – mergaitė guli Panevėžio ligoninės reanimacijos skyriuje, o berniukas perkeltas į Kauno klinikas.

Nelaimės ištikta šeima neliko viena – mažųjų ligonių būkle domėjosi ir Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas, kuris sakė, kad pagal galimybes, pasitaręs su Socialinės paramos skyriumi, stengsis padėti.

Pasak Kupos pradinės mokyklos direktorės Marijonos Jančienės, nors vaikai saugaus eismo mokomi per pamokas, įvykus šiai nelaimei, mokyklos krizių valdymo komanda dar kartą kalbėjosi su visais mokyklos vaikais apie elgesį kelyje, eismo taisykles. „Vaikai eismo taisykles žino, tačiau vien to neužtenka – reikia jų ir laikytis“, – sakė mokyklos direktorė.

Pasak laikinojo Kupiškio rajono policijos komisariato viršininko Arvydo Mėlynio, tokia skaudi eismo nelaimė – pirmoji ne tik šiais metais. Pernai tokių įvykių pavyko išvengti.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video