2024/09/22

Policijos viršininko ateitis dar nėra aiški

Jau praėjo metai nuo to laiko, kai rajono policijos komisariatui pradėjo vadovauti naujas viršininkas Arvydas Mėlynis. Dabar vadovo nauju jau nepavadinsi.

Rajono policijai prabėgę metai buvo sėkmingi. Tiesa, iki šiol dar nėra visiškai aišku, ar šis vadovas dar ilgai koordinuos rajono policijos veiksmus, ar turės imtis naujos veiklos. Apie tai ir apie kitus policijos reikalus šiandien ir kalbamės su policijos viršininku A. Mėlyniu.

Kaip galėtumėte apibūdinti tuos metus, kai stovėjote prie rajono policijos vairo?

Metai buvo labai darbingi. Jie pralėkė labai greitai. Daug jėgų teko skirti policijos darbui reorganizuoti. Pareigūnams reikėjo pagerinti darbo sąlygas. Mūsų policijos komisariatas iki šiol iš kitų apskrities komisariatų išsiskyrė tuo, kad čia buvo žemesnės pareigūnų kategorijos. Dabar visoje apskrityje suvienodintos kategorijos, todėl išaugo atlyginimai.

Darbo sąlygos buvo gerinamos visus metus. Dabar jau visi apylinkių tyrėjai turi nešiojamuosius kompiuterius, įvestas internetas. Gerokai atnaujintas komisariato automobilių parkas, žymiai pagerėjo darbo sąlygos ir pačiame komisariate.

Matyt, gerėjančios darbo sąlygos lėmė ir tai, kad komisariato veiklos rezultatai yra tikrai neblogi. Visų pirma džiugina, kad pagerėjo nusikalstamų veikų ištyrimas. Rajone jų atskleidžiama gerokai daugiau lyginant su bendru respublikos rodikliu. Nusikalstamų veikų ištyrimo rezultatai yra vieni iš geriausių apskrityje.

Per vienuolika šių metų mėnesių rajone padarytos 295 nusikalstamos veikos. Iš jų ištirtos 155. Vadinasi, atskleidžiame daugiau nei pusę nusikalstamų veikų – 52,5 procento.

Palyginimui galiu pateikti, pavyzdžiui, kaimyninio Rokiškio rajono rezultatus. Ten per tą patį laikotarpį buvo užregistruotos 454 nusikalstamos veikos. Išaiškinta – 240. Taigi mūsų ir Rokiškio rajono nusikaltimų ištyrimas yra panašus. Tuo tarpu Biržų rajone registruotos 374 nusikalstamos veikos, o ištirtos – 156. Čia atskleidžiama 41,7 proc. nusikaltimų.

Šiemet gerokai sumažėjo ir įskaitinių eismo įvykių. Tiesa, keliuose žuvo vienu žmogumi daugiau nei 2007 metais. Pernai žuvo du žmonės, šiemet – trys. Iš viso registravome 17 įskaitinių eismo įvykių. Juose sužeista 18 žmonių. Pernai 24 įskaitiniuose eismo įvykiuose buvo sužeisti 29 eismo dalyviai. Tik mane glumina tai, kad vis daugiau sulaikoma automobilius vairuojančių neblaivių moterų. Vienos sulaikytos moters kraujyje aptikta 3,7 promilės alkoholio. Juk ne kiekvienas stiprus vyras gali tiek išgerti, o moterytė po tokios dozės dar sugalvoja kažkur važiuoti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video