2024/09/22

Pataisos inspekcijos įskaitininkų vėl daugėja

Prieš kelerius metus rajono pataisos inspekcija pastebėjo tendenciją, kad mažėja asmenų, įrašytų į įskaitą. Dabar šios inspekcijos inspektoriai Laura Merkelytė ir Donaldas Byla sako, kad šiemet įskaitininkų vėl padaugėjo.

Pataisos inspekcija administruoja bausmes, nesusijusias su laisvės atėmimu: bausmės vykdymo atidėjimą, lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigų ir kai kurias kitas baudžiamojo auklėjimo poveikio priemones.

Šiuo metu įskaitoje yra 50 žmonių. Praėjusiais metais nusidėjėlių buvo mažiau. Inspekcijos inspektoriai mano, kad nedidelių nusikaltimų, visų pirma, vagysčių, už kurias reali laisvės atėmimo bausmė nėra skiriama, padaugėjo ir dėl prasidėjusios ekonominės krizės.

Pataisos inspekcija ne tik prižiūri savo klientūrą, bet bendradarbiaudama su valstybinėmis ir nevyriausybinėmis organizacijomis padeda į įskaitą patekusiems žmonėms įsidarbinti.

Siekdama kuo efektyviau padėti asmenims, grįžusiems iš įkalinimo įstaigų, spręsti užimtumo problemas, pataisos inspekcija vykdo pasirašytą bendradarbiavimo sutartį su rajono darbo birža.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video