2024/09/22

Įteiktos premijos ūkininkams

„Metų ūkis 2008“ konkurso nugalėtojai ir visi jo dalyviai pagerbti praėjusį penktadienį renginyje Kupiškio kultūros centro vitražų salėje.

Rajono konkurse prizines vietas užėmusiems ūkininkams įteiktos Savivaldybės tarybos sprendimu paskirtos premijos, ne tik jiems, bet visiems konkurso dalyviams – rėmėjų dovanos, buvo padengtas ir vaišių stalas.

Koncertavo Alizavos kultūros namų kaimo kapela „Pyvesa“, vadovaujama Broniaus Petronio.

Pradėdamas renginį, Savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus vedėjas, LŪS rajono skyriaus pirmininkas Valentas Mankūnas priminė tradiciją šio konkurso dalyvius pagerbti metų pabaigoje, nors rezultatai paskelbiami vos susumavus jo rezultatus, dar rugpjūčio pradžioje.

Žemės ūkio ministerijos ir Lietuvos ūkininkų sąjungos skelbiamas konkursas sėkmingiausiai ūkininkavimo verslą plėtojantiems išaiškinti mūsų rajone vyko jau šešioliktąjį kartą. Nuo šio sumanymo pradžios jame dalyvavo per šimtas ūkininkų, kuriems ir savų valdų pristatymas komisijai, ir domėjimasis, kuo pranašesnis už jį yra kaimynas, skatino domėtis naujovėmis ir jas diegti, drąsino ruošti projektus teikiamoms paramoms laimėti.

V. Mankūnas priminė, jog šiemet rajono ūkininkų konkurse dalyvavo devyni pretendentai, o pirmoji vieta, beje, jau nebe pirmą kartą, pripažinta Skapiškio seniūnijos ūkininkui, javų augintojui Jonui Pakalniui. Antrosios vietos laimėtojai yra Šimonių seniūnijos ūkininkai Egidija ir Tautvilis Indilai, trečiosios – Zita ir Arūnas Kaušakiai ( Subačiaus seniūnija). Šie abu ūkiai – pienininkystės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video