2024/09/22

Laisvas plotas jaunimui ir stikliuko mėgėjams

Didžiulis pastatas, kuriame ne tik erdvūs garažai, bet ir daug administracinių patalpų. Kai šiuo metu statybos apmirę ir taupomas kiekvienas litas, pažiūrėjus į pastatą-vaiduoklį, stovintį Slavinčiškio kaime, supranti, kad mes dar gyvenam gerai.

Landynė visiems

Užėjus į vėjo košiamą pastatą, pasitinka ant kiekvienos sienos įvairios tematikos graffiti piešiniai, gausybė šiukšlių. Pakampėje atsisėsti galima ant kažkieno atsineštų padangų ar automobilio sėdynės. Vaikams tikriausiai daug ekstremalių akimirkų suteikia slėpynės daugybėje buvusių kabinetų bei kopimas į antrąjį aukštą.

Pirmojo aukšto viename iš kabinetų žvilgsnį patraukia atviros angos, pro kurias į rūsį lengvai gali įkristi ne tik vaikas, bet ir smulkaus kūno sudėjimo suaugėlis. Po tokios ekstremalios, daugiau kaip metro gylio, kelionės į rūsį traumų neišvengsi.

Garažo viduje kažkas bandė ir laužą užsikurti – matyt sušalo. Gerai, kad mūras nedega, tačiau kada nors ugnelė gali suplazdėti ir šiame pastate.

Patys kalti

Pasak rajono Savivaldybės vyresniojo specialisto (civilinės saugos) Vladislavo Račkausko, šis pastatas niekada nepriklausė Savivaldybei – jį statė ir jo priežiūra rūpinosi Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

Anot Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Algirdo Rudžio, už šį pastatą atsako Panevėžio apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba. Buvo kreiptasi į Turto banką, kad šis pastatą įrašytų į aukcione parduodamų pastatų sąrašą. Jeigu Vyriausybė patvirtins, liepos mėnesį gali būti skelbiamas aukcionas pastatui parduoti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video