2024/09/22

Į kaimus vis rečiau užsukant autobusams, belieka prisiminti arkliuką

Redakciją pasiekė nepatenkintų autobusų eismu Subačiaus miestelio gyventojų skundai. Žmonės bėdojo, kad labai sunku jiems yra pasiekti rajono centrą ar net Subačiaus gyvenvietę. Ar negalėtų dažniau pro jų miestelį užsukti maršrutiniai autobusai.

Su šiuo klausimu kreipėmės į UAB “Kupiškio autobusų parkas„ laikinai einančią direktoriaus pareigas Jūrą Žaibuvienę. Ji pripažino, kad Subačiaus miestelis jiems yra tikras galvos skausmas. Šiuo metu iš Kupiškio autobusas ta kryptimi pajuda 6.40 val. per Siaurius, Lukonis, Subačiaus gyvenvietę. Iš miestelio paima mokinius ir grįžta į Kupiškį pro Subačiaus gyvenvietę ir Noriūnus. Po pietų,14 val., ne tik važiuojama į Subačiaus miestelį tuo pačiu maršrutu, bet ir grįžtama. Tad šios vietovės gyventojai nėra visiškai palikti be jokio susisiekimo. Gal sunkiau vasarą, kai moksleiviai atostogauja ir nutraukiamas autobusų eismas į atokesnius kaimus. Didinti šiame ruože maršrutų nėra galimybės ir poreikio. Vasarą pro Subačiaus miestelį kursavo autobusas, bet keleivių praktiškai nebuvo. „Orą ir taip vežiojame. Pagrindiniai keleiviai yra moksleiviai. Visi maršrutų grafikai prie jų pamokų tvarkaraščių maksimaliai derinami. Gyventojai, norintys kažkur tolėliau nuvažiuoti, irgi turėtų prie jų derintis. Kitos išeities realiai nėra. Jei ne dotacijos iš moksleivių vežiojimo, tai parkui būtų sunku išsilaikyti, nes dauguma kitų važiuojančių mūsų maršrutais keleivių yra žmonės, turintys lengvatų perkant bilietą“, – sakė laikinoji direktorė. Anot jos, visuomet stengiamasi atsižvelgti į žmonių pageidavimus, bet maršrutams nepasiteisinus, jų atsisakoma. Taip pasielgta ir su naujuoju maršrutu į Biržus – nebuvo keleivių.

Pasak J. Žaibuvienės, ne į naudą jų bendrovei ir pasenęs autobusų parkas. Pastaruoju metu įsigytas tik 1 autobusas, bet irgi jau per 10 m. senumo. Panašaus amželio iš viso turima 11 autobusų, o nuo 5 iki 10 m. yra tik 4.

Pasiteiravus, ar brangs kelionė į Vilnių ar Kauną, pašnekovė sakė, kad paskutinį kartą tolimojo susisiekimo autobusų bilietai brango šių metų vasario mėnesį. Šiuo metu už kilometrą imama 18 ct.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video