2024/09/22

Naujienos kaime sunkiai skinasi kelią

,b>Taip jau yra nuo seno – kaimo žmonės į beveik visas naujienas žiūri pakankamai įtariai. Kai kada jiems yra nepriimtina ar pakankamai įtartina pati naujiena, o dar dažniau – įtartini žmonės, ją atnešantys. Atrodo, kad apie dar vieną naujovę kažkas nori užmegzti intrigą ir Šimonių gyvenvietėje. Šį kartą aistras bandoma kurstyti sporto tematika.

Sporte intrigų netrūksta

Paprastai daugiausiai intrigų sukasi politikos, verslo ar meno pasaulyje, bet sporte jų irgi netrūksta.

Didžiuliai sporto skandalai yra sudrebinę NBA krepšinio lygą, Italijos futbolo ir krepšinio pasaulį. Prieš kelerius metus nagrinėtos istorijos apie parduodamas rungtynes Lietuvos futbolo A lygoje. Šiemet tikras skandalas kilo dėl Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo pinigų…

Tai kuo prastesnis Kupiškio rajonas? Kodėl čia negalima sugalvoti skandaliuko sporto tema? O gal nereikia nė galvoti? Gal iš tiesų kažkokia nesprogusi bomba tiksi seniūnijų ar rajono sporto gyvenime?

Dėmesio centre atsidūrusi moteris mano dirbanti laikinai

Jau seniai Lietuvos sporto vadai kalbėjo apie tai, kad savivaldybėms reikia ieškoti galimybių seniūnijose sukurti sporto metodininkų etatus. Kai pagaliau tokia galimybė atsirado, buvo įsteigta po pusę sporto metodininko etato kiekvienoje rajono seniūnijoje. Šimonių seniūnijoje sportinės veiklos organizavimu užsiėmė Loreta Kručienė. Ši moteris pradėjo dirbti birželio 1 dieną, o jau tą pačią vasarą kažkas ėmė reikšti nepasitenkinimą, kad moteris dirba ne taip, kaip turėtų. Neseniai redakcija vėl gavo pranešimų, kad ji yra nekompetentinga, kad nebūna darbo vietoje, kad neorganizuoja sportinių renginių ir t. t. Kritikų nuomone, kažin, ar verta leisti pinigus tokiems etatams finansuoti.

„Kupiškėnų mintys“ aplankė L. Kručienę ir pabandė išsiaiškinti, kaip jai sekasi dirbti naująjį darbą. Moteris pasakojo, kad vasarą tikrai buvo sunku sukviesti žmones, nes kaime buvo pats darbymetis.

Tačiau ir tada negali sakyti, kad nieko nevyko. Pavyzdžiui, buvo surengtas šachmatų turnyras seniūno taurei laimėti.

Spalio mėnesį sportinė veikla suaktyvėjo. Dabar tris kartus per savaitę norintys sportuoti renkasi į sporto salę. Pirmadieniais ir penktadieniais suaugę vyrai žaidžia krepšinį ir tenisą, o trečiadieniais salėje sportuoja moterys ir vaikai. Pasak L. Kručienės, norinčių pasportuoti susirenka nemažai. Neretai salėje būna apie dvidešimt žmonių. Vietiniai jau įprato, kad vakarus gali praleisti įdomiau, todėl sporto metodininkė jau susilaukia skambučių, kada bus treniruotė, kada vyks koks nors renginys.

Paklausta, ar ji tikrai nebūna darbo vietoje, kaip teigia ja nepatenkintieji, L. Kručienė sakė, kad darbo vietos ji kaip ir neturi. Tai yra jos antraeilės pareigos. Sporto salėje treniruočių metu metodininkė būna, nes ji atsakinga ir už tvarką joje, ir už sportinį inventorių.

L. Kručienė sakė, kad ji pradėjo dirbti sporto metodininke todėl, kad neatsirado kvalifikuoto specialisto, kuris norėtų užimti tokias pareigas. Kūno kultūros mokytojai, žinodami, kad kaime užsiimti sportine veikla yra pakankamai sudėtinga, atsisakė. L. Kručienė sakė, kad pati mano, jog dirba laikinai – tik iki tol, kol atsiras kvalifikuotas specialistas.

Matyt, tas laikinumas gali būti pakankamai ilgas, nes kažin, ar koks nors specialistas sutiks važinėti į Šimonis už atlyginimą, nesiekiantį nė trijų šimtų litų.

Pati L. Kručienė samprotavo, kad kažkoks neva tai ja deklaruojamas nepasitenkinimas iš esmės yra bandymas padaryti nemalonumų Šimonių seniūnui, o ne jai pačiai.

Nepaisant to, kad darbo pradžia buvo ne rožėmis klota, metodininkė turi pakankamai planų ateičiai. Jiems pritaria ir sportui neabejinga miestelio visuomenė. Žinoma, ne vienai idėjai koją kiša menkas finansavimas.

Direktorius priekaištų neturi

Rajono Kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas, paklaustas, ar sporto metodininkų seniūnijose tikrai reikia, sakė, kad kažkoks sportinis sąjūdis kaime turi atsirasti. Jis nelabai tikisi, kad žmonės, už savo darbą gaunantys nepilnus tris šimtus litų, kažkokius didelius kalnus gali nuversti. Visgi, atsiradus metodininkams, sportinė veikla kaime šiek tiek suaktyvėjo. Pasak Z. Paulausko, kad ir kaip ten būtų, vis tiek geriau, kad vyrai vakarais eina sportuoti, o ne į alaus barus alaus maukti.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video