2024/09/22

Policija pagavo narkotikų prekeivį

Savo profesinę šventę – Angelų sargų dieną – Kupiškio policija pasitiko atlikusi rezultatyvią operaciją – sulaikė seniai stebėtą narkotikų prekeivį. Ikiteisminis tyrimas šioje byloje tik pradėtas, todėl policijos pareigūnai dar nenorėjo įvardinti narkotikų platintojo pavardės, pranešdami, kad tai yra Kupiškyje gyvenantis Dž. J., gimęs 1975 metais. Tačiau redakcijai nesunkiai pavyko sužinoti, kad narkotikais prekiavo Dženardas J., tam tikruose sluoksniuose gerai žinomas Džovanio pravarde.

50 narkomanų savo dozės ieškos kitur

Policijos komisariato viršininko pavaduotojas Linas Dovydėnas „Kupiškėnų mintims“ pasakojo, kad operacijos baigiamoji stadija prasidėjo rugsėjo 30 dieną. Policija jau senokai turėjo informacijos, kad šis pilietis realizuoja narkotines medžiagas. Pareigūnai, suplanavę savo veiksmus, iš Panevėžio pasikvietė kinologus su šunimis, apmokytais ieškoti narkotikų.

Antradienį buvo apklausti keli liudytojai, sulaikytas narkomanas, pirkęs iš įtariamojo narkotikų. Tada buvo atlikta krata prekeivio namuose Kraštiečių mikrorajone.

Padedami šunų pareigūnai rado 27,9 gramų amfetamino. Kol kas ekspertai dar nepateikė savo išvadų, bet pareigūnai beveik neabejoja, kad rasta medžiaga yra būtent amfetaminas.

Paprastai narkomanai šią medžiagą perka po vieną gramą, kuris dabar kainuoja 40 litų. Kartais perkama ir po pusę gramo. Vadinasi, pas prekeivį rastu narkotikų kiekiu būtų pasitenkinę koks penkiasdešimt žmonių. Žinoma, naivu būtų tikėtis, kad narkomanai savo dozės nebegaus. Tiesiog jiems reikės ieškotis kitos parduotuvės.

Radus narkotikų, buvo nustatyti ir kiti asmenys, kurie rugsėjo 30 dieną ir kelias dienas prieš tai pirko narkotines medžiagas.

Sulaikius Dž. J., jam pareikštas įtarimas pagal Baudžiamojo kodekso 260 straipsnio pirmąją dalį „Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti“. Šis straipsnis numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Atvykėlis – galvos skausmas policijai

L. Dovydėnas sakė, kad sulaikytasis niekur nedirba ir nesimoko. Jis į Kupiškį atvyko iš Klaipėdos. Vyriškio žmona yra kupiškietė.

Šis pilietis už įvairius nusikaltimus yra teistas ir Klaipėdoje, ir Kupiškyje. Paskutinį kartą jis įkliuvo 2005 metais. Tą žiemą jis apvogė namą Gedimino gatvėje. Vagis paliko pėdsakus sniege. Jais policijos pareigūnai ir atsekė nusikaltėlį.

Policijos pareigūnai Dž. J. apibūdina kaip pakankamai protingą žmogų, bet tais atvejais, kai jis pavartoja narkotikų, atsargumas prapuola. Apie narkotikų prekeivio apdairumą byloja ir toks faktas, kad kelios bylos jam buvo nutrauktos pritrūkus įrodymų.

Pareigūnai sakė, kad tada, kai Dž. J. atsikraustė gyventi į Kupiškį, jiems iš karto atsirado daugiau problemų.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video