2024/09/22

Antrajame debatų ture sklandė kovinga dvasia

Rinkimų agitacinei kampanijai ritantis į pabaigą, ir kupiškėnai pagaliau suprato, kas gi yra tie politiniai debatai. Į antrąjį jų turą, vykusį praėjusį ketvirtadienį, spalio 2 d., atėjusieji buvo daug aktyvesni ir klausimais apipylė kandidatus į Seimą.

Debatus organizavo „Piliečių santalka“, įgyvendinanti projektą „Rinkis rimtai“, ir „Kupiškėnų mintys“.

Bendrauti su politikais jiems padėjo debatų vedėjai: „Piliečių santalkos“ tarybos pirmininkė, žurnalistė Vaiva Žukienė ir „Kupiškėnų minčių“ žurnalistas Gintaras Jurgėlas.

Šįkart debatų vedėjai kvietė auditoriją koncentruotis ties tokiais klausimais, kurie labiau suktųsi apie žmogų, jo gyvenimišką poziciją, kaip jis mato vieną ar kitą problemą, kokie galimi jos sprendimo būdai.

Debatuose pareiškė norą dalyvauti Vytautas Galvonas ir Marius Jukonis („Tvarka ir teisingumas“), Alvydas Gervinskas ir Žydrūnas Savickas (Liberalų ir centro sąjunga), Valdemaras Valkiūnas (išsikėlė pats), Aleksandras Petrulis ir Juozas Užkurėlis („Frontas“), Juozas Sagatauskas (Jaunoji Lietuva) ir Arvydas Anušauskas (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai).

Iš pradžių politikai turėjo prisistatyti ir atsakyti, kodėl jie nutarė eiti į Seimą.

A. Anušauskas dirbo prie savo partijos programos rengimo ir tai, matyt, jį sugundė viską įgyvendinti praktikoje. A. Petrulis iš pradžių per darbus nematė, kokie dideli skirtumai yra tarp tų, kurie dirba, ir tarp tų, kurie politikuoja. O kai visa tai išvydo, nieko kito nebeliko, kaip pabandyti eit pačiam tvarkos daryti. Ž. Savicką paprasti žmonės prašė apginti nuo tos juos skriaudžiančios politikos.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video