2024/09/22

Dalykiškas ukrainiečių vizitas

Kelias dienas Kupiškyje viešėjo svečių iš Manevičių rajono (Ukraina) delegacija. Jos nariai domėjosi, kaip mums sekėsi renovuoti miesto katilinę, kokia smulkiųjų verslininkų padėtis, susipažino su rajono lankytinomis vietomis.

Turi ką palyginti

Ukrainiečių delegacijos narė verslininkė Liudmila Daniliuk sakė, kad pasimokyti iš mūsų tikrai yra ko. „Matyti, kad jūsų žmonės labai rūpinasi aplinka – kai kur viskas atrodo lyg pasakoje. Stebina čia esančių prekybos centrų gausa. Mes taip pat viename iš jų lankėmės ir domėjomės darbo organizavimu, plačiu prekių asortimentu. Įdomu buvo palyginti kainas – čia labai brangus tabakas ir alkoholis, o žuvis pigesnė, – dalinosi įspūdžiais moteris. – Nustebino importuojamų prekių, kuriose daug maistinių priedų, gausa“.

Pasak L. Daniliuk, ukrainiečiai kol kas gali pasidžiaugti ekologiškesne produkcija. Ji pati turi ne tik urmo bazę, iš kurios į parduotuves išvežioja alkoholinius gėrimus ir vaisvandenius, bet ir nedidelę duonos kepyklėlę. „Jeigu kepame duoną, tai tik iš natūralių produktų – jokių konservantų į ją nededame. Jūs taip nedarote, nes, kiek teko domėtis, duona ne tik iš vandens ir miltų kepama – negailima ir įvairių priedų“, – sakė verslininkė.

Netradicinį verslą turi kitas delegacijos narys – Mikola Vasaga. Jo įmonė gamina dirbtines eglutes ir pušeles Kalėdų šventėms. „Mano įmonėje dirba 20 žmonių. Produkcija labai paklausi, todėl apie jos eksportą į kitas šalis dar negalvoju, nes kol kas nespėju užpildyti vietinės rinkos. Man buvo įdomu, kaip čia sekasi smulkiesiems veslininkams„, – pasakojo M. Vasaga.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video