2024/09/22

Skandalingai išgarsėjęs medikas konsultuos kupiškėnus

Rudenį VšĮ Kupiškio ligoninės direktorius Povilas Rimkus, antradienį susitikęs su rajone dirbančių žiniasklaidos priemonių atstovais, pasitinka džiugiomis nuotaikomis. Baigtas ligoninės trečio aukšto remontas, įrengtas terapinis ir dienos chirurgijos skyriai. Pagal patvirtintą 2007-2013 m. Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos sveikatos apsaugos srityje planą yra galimybė gauti lėšų konsultacinės poliklinikos ir ambulatorinės reabilitacijos skyriaus tvarkymui – ne tik remontui, bet ir baldams, įrangai įsigyti. Šiems planams pritarimo ketinama prašyti Savivaldybės tarybos posėdyje. Medikų gretas papildo dar vienas atvykstantis gydytojas.

Konsultacinėje poliklinikoje – reumatologas

Antradieniais, nuo 12 val., konsultacinėje poliklinikoje kupiškėnai galės gauti reumatologo konsultaciją. Taip plečiamas medicinos paslaugų spektras ir sudaroma galimybė jas gauti vietoje, sutaupant mūsų rajono pacientų laiką ir kelionės išlaidas, jei pas reumatologą reikėtų vykti į kitą miestą. Kupiškėnus jau nuo ateinančio antradienio gydys iš Panevėžio atvyksiantis gydytojas Rimantas Pakšys. Pasak mediko, jis rūpinsis reumatinių ligų diagnostika ir gydymu, neaiškios kilmės sąnarių skausmais, kaip ir kiti reumatologai atliks injekcijas į sąnarius. Reumatologo konsultacija reikalinga ir darbingumo lygiui nustatyti, kai kuriais siuntimų į sanatorijas atvejais. Elementarūs reikalingi tyrimai bus atliekami vietoje, Kupiškyje, o specifiniams pacientų kraujas paimamas čia ir siunčiamas tirti į atitinkamas laboratorijas bei sulaukiama atsakymo iš jų – pacientams niekur važinėti nereikės.

Pas reumatologą patekti galima su šeimos gydytojo siuntimu arba kreiptis mokamos konsultacijos.

R. Pakšys iš Panevėžio važinės ne tik į Kupiškį – jo paslaugomis taip pat naudojasi ir pasvaliečiai.

Pasak ligoninės direktoriaus P. Rimkaus, iki šiol tokios specialybės gydytojo Kupiškyje nebuvo. Tačiau, „Kupiškėnų minčių“ duomenimis, panašu, kad iki šiol neturėjome ir taip skandalingai pagarsėjusio, didelio atgarsio nacionalinėje žiniasklaidoje sulaukusio mediko. Jo netolimos praeities šleifas – bandymai su pacientais, šiurkštūs bei pavojingi žmonių sveikatai klinikinių tyrimų pažeidimai.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video