2024/09/22

Kupiškio paplūdimiai paruošti ir laukia poilsiautojų

Prasidėjus vasaros sezonui, pamažu šylant orams vis daugiau kupiškėnų laisvalaikį leidžia prie vandens telkinių. Kupiškyje yra du oficialiai patvirtinti paplūdimiai: Lėvens užtvankos, vadinamos Kupiškio mariomis, ir Pyragių ežero. Poilsiautojus vilioja erdvi teritorija, dideli vandens telkiniai, prie kurių šiltomis dienomis malonu pailsėti.

Kur mėgstama poilsiauti

Poilsiautojams, mėgstantiems laisvalaikį leisti gamtoje, prie vandens telkinių, yra sukurtos palankios sąlygos pramogauti ne tik prie Lėvens užtvankos ar Pyragių ežero, bet ir keturiose Vėžionių poilsinėse zonose. Pasak Kupiškio seniūno Juliaus Vytauto Semėno, poilsinės zonos paruoštos ir kiek įmanoma prižiūrimos: yra šiukšlių konteineriai, tualetai, laužavietės, pastatyti suoliukai bei stalai, – visi stovyklauti bei tvarkai palaikyti reikalingi dalykai.

Pastebėta, kad vasaros metu, poilsio dienomis, prie vandens telkinių esančiose poilsinėse zonose, ypač Vėžionių, susirenka nemažai žmonių su draugais ar šeimomis praleisti ne vieną popietę, o dvi dienas ir daugiau. Taigi kartais būna ir taip, kad poilsiautojai populiariausias vietas užsiima anksto.

Anot Kupiškio seniūno, yra nedidelė poilsinė zona Bagdonių kaime. Virbališkyje poilsiavietė dar neįrengta, nes šiuo metu yra sprendžiamas klausimas dėl Paketurių vaikų globos namų perkėlimo. Jei vaikų globos namai bus perkelti į Virbališkį, tuomet bus galvojama apie dar vienos poilsinės zonos įkūrimą. „Miesto vaikai labai pamėgę Paketurių poilsinę zoną. Juos džiugina įrengtas pontoninis lieptas, laužavietė, taip pat gana privati erdvė, apsupta miškelių“, – sakė J. V. Semėnas.

Poilsiautojų saugumas

Lėvens užtvankos, arba Kupiškio marių, ir Pyragių ežero paplūdimiuose poilsiautojų saugumu rūpinasi gelbėtojai. Pasak UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktoriaus Rimanto Stundžio, paplūdimiuose budi du gelbėtojų postai, kuriuose dirba po tris gelbėtojus. Gelbėtojai budi nuo 11 iki 20 valandos. Tačiau poilsiautojų saugumas priklauso ne tik nuo gelbėtojų, bet ir nuo pačių atsargaus ir atsakingo elgesio vandenyje.

Kadangi karšta vasaros saulė dar nelepina, tai poilsiautojų antplūdžio gelbėtojai Kupiškio paplūdimiuose kol kas nesulaukė. Dažniausiai vakarais prie Kupiškio marių ir Pyragių ežero jaunuoliai renkasi pabendrauti, pažaisti krepšinį arba smagiai pavakaroti, o vyresni žmonės džiaugiasi galimybe pasivaikščioti ar pasišnekučiuoti prisėdus ant suoliuko.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis patvirtino, kad pagrindinėse maudyklose yra atlikti pirminiai vandens tyrimai. Tirtas vanduo atitinka higienos normų keliamus reikalavimus ir yra tinkamas maudytis.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Sigita SMIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video