2024/09/19

 

RENOVACIJA MAŽUOSE MIESTELIUOSE JUDA LĖTAI DĖL GYVENTOJŲ SKOLŲ

Pasak „Kupiškio komunalininko“ direktoriaus Vingaudo Šarmaičio, iš daugiau nei 30 Kupiškio rajono (ne miesto) daugiabučių namų šiandien renovuotų mažiau nei trečdalis. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Daugiausia kalbame ir rašome apie daugiabučių namų renovacijos ypatumus Kupiškio mieste, bet šių namų renovacija vyksta ir mažesnėse rajono gyvenvietėse. Apie tai pasikalbėjome su „Kupiškio komunalininko“ direktoriumi Vingaudu Šarmaičiu.

Kristina VALYTĖ

Kiek bendrai renovuota daugiabučių namų už Kupiškio miesto ribų?

Kupiškio rajone (ne Kupiškio mieste) namų, kuriuos reikia renovuoti, yra 37. Iš jų šiandien renovuota 10 namų. Renovacijos procesas rajone vyksta vangiau nei mieste.

Šepeta yra renovacijos pirmūnė, ten nemažai atnaujintų daugiabučių namų. Kas tai lemia?

Šepetoje šiuo metu atnaujinti 7 daugiabučiai namai. Kokių nors priežasčių, kodėl viename miestelyje renovacija vyksta sparčiau, o kitame lėčiau, negalėtume įvardyti.

O kaip juda renovacijos reikalai Noriūnuose?

Pagrindinė priežastis, kodėl lėti renovacijos tempai, yra gyventojų skolos. Noriūnuose yra 18 daugiabučių namų. Renovuoti – vos du. Šiais metais bus pradėtas renovuoti dar vienas Melioratorių g. 13 namas. Taip pat numatyta atnaujinti Sodų g. 3 daugiabutį namą.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pensininkai ,perrašę namus ir žemes vaikams ir anūkams ,naudojasi lengvatomis ir mulkina visus kitus….

    • Linkiu tau susent ankščiau laiko, anūke.

  • Visiškai ne skolos trukdo renovuoti, o kaina. Jei renovacija beveik dvigubai viršija buto rinkos kaina, tai ar apsimoka renovuoti?

  • Kai nueini prašyti renovacijos, tai pasako renovuoti už savo pinigus!!!

  • Ne tik skolos, bet ir vos ne dvigubai padidėjusi nuo renovacijos pradžios iki pabaigos įmoka atgraso žmones nuo šitos aferos.
    Iki gyvenimo pabaigos neatsipirks šita „investicija“.

  • Labai džiaugiuosi renovacija, šilčiau, gražiau, bet tikrai, labai didelė suma gaunasi kasmėnesinė su palūkanomis. O pensijas gaunantys žmonės dažniausiai nemoka, gauna kompensacijas. Čia dirbantiems žmonėms ir gaunantiems apie 800-1000 € sunkiausia.

  • Kaime likę dauguma pensininkų. Iš kur jiem rast papildomų pinikų iš tos varganos pensijos? Tik turtingi nedapušėliai direktoriai ir gali nesuprast paprastų žmonių

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video