2024/09/19

 

KUPIŠKYJE PRADEDAMA MASIŠKAI NAUDOTI DUJŲ DETEKTORIUS

UAB „Kupiškio komunalininkas“ centralizuotai aprūpina dujų detektoriais administruojamus daugiabučius namus. „Kupiškio komunalininko“ nuotrauka

Kupiškyje daugiabučių namų laiptinėse iškabinti skelbimai, kad UAB „Kupiškio komunalininkas“ kviečia gyventojus atsiimti dujų detektorius.

Pasidomėjome, ar kupiškėnai aktyviai ateina dujų detektorių. Ar čia šiuos detektorius gali įsigyti visi rajono gyventojai, naudojantys dujines virykles, ar tik tie, kuriems centralizuotai tiekiamos dujos? Kaip šie detektoriai veikia, kur juos montuoti, ar tai efektyvi dujų nuotėkio perspėjimo priemonė?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Dalija, bet ne už dyką

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Vingaudas Šarmaitis pakomentavo, kad gyventojai gana aktyviai atsiima dujų detektorius. Per dieną apsilanko apie 50 žmonių. Atsiimant dujų nuotėkio detektorių su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

„Pas mus pasiimti minėtus detektorius gali tik mūsų administruojamų namų gyventojai, kurie naudoja centralizuotai tiekiamas suskystintas naftos dujas. Informaciją, kur kiti Kupiškio miesto ir rajono gyventojai, namų bendrijos, gali įsigyti detektorius, yra paskelbta UAB ,,Kupiškio komunalininkas“ internetiniame puslapyje ir feisbuko paskyroje.

Dujų detektoriai sertifikuoti, turi naudojimo instrukcijas.

Pagrindinė detektorių naudojimo nuostata – pastatyti jį kuo arčiau grindų, kadangi esant dujų nuotėkiui suskystintos dujos kaupiasi žemiausiose patalpos vietose. Detektorius turi būti nuolat įjungtas į elektros tinklą. Esant dujų nuotėkiui, jis garsiniu signalu praneša apie šį nuotėkį“, – paaiškino V. Šarmaitis.

Plačiau skaitykite rugpjūčio 16 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video