2024/06/18

 

VAIKŲ TURININGAI VASARAI – DAUGIAU LĖŠŲ

Jurgitos Žiukaitės nuotrauka

Vasara įsibėgėja. Pradinukai jau mėgaujasi atostogomis, netrukus jos pakvips ir vyresnių klasių mokiniams. Dirbantys tėvai kasmet suka galvą, kaip padaryti, kad vaikų poilsis būtų kuo turiningesnis. Dažnai čia padeda vaikų vasaros stovyklos.

Kiekvienais metais Kupiškio rajono savivaldybė skiria lėšų vaikų vasaros poilsiui ir užimtumui. Šįsyk jų atseikėta net penkis kartus daugiau nei pernai.
Jurga BANIONIENĖ

Apie 600 mokinių

2024 m. laisvalaikio užimtumo ir vasaros poilsio projektams finansuoti skirti beveik 22 tūkst. eurų: 13 tūkst. 729 eurai iš Kupiškio rajono savivaldybės biudžeto ir 8 tūkst. 229 eurai paramos lėšų. Praėjusiais metais laisvalaikio užimtumo ir vasaros poilsio projektams buvo skirti 4 tūkst. 500 eurų.

Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė informavo, kad programų ir projektų vertinimo komisija išnagrinėjo gautus projektus. Visiems skirtas 100 proc. finansavimas.

„Stovyklas organizuos rajono mokyklos, Kupiškio jaunimo centras, Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centras, Kupiškio kultūros centras ir kt.

Rudilių Jono Laužiko universalus daugiafunkcis centras šiemet surengs 5 stovyklas. Šiame centre iš paramos lėšų bus stovykla ir Kupiškio rajono savivaldybėje gyvenančių ukrainiečių vaikams.
Stovyklose apie 600 vaikų susipažins su išskirtinėmis Lietuvos vietomis, bendraus ir bendradarbiaus su bendraamžiais neformalioje aplinkoje, dalyvaus įdomiose edukacinėse veiklose Panevėžio, Anykščių, Biržų, Pasvalio rajonuose ir kt.

Plačiau skaitykite birželio 14 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video