2024/06/18

 

TVORA PRIE KUPIŠKIO MARIŲ SUDOMINO IR APLINKOSAUGININKUS

Kupiškio marių pakrantėje, kur kuriamas kempingas ir yra poilsio nameliai, iškilusi tvora poilsiautojams sukėlė klausimų. Autorės nuotrauka

Atsiradusi tvora prie vandens telkinio visada žmonėms kelia klausimą, ar taip turi būti, ar tvorą tvėręs asmuo nepažeidžia įstatymų.

Kada vieša erdvė gali būti aptveriama? Ar būtina palikti tokioje vietoje viešą praėjimo taką.

Šie klausimai kilo, kai verslininkas, Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys Paulius Pranckūnas, aptvėrė kuriamo kempingo prie Kupiškio marių teritoriją.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Iškilusi tvora suglumino

Tik atsiradus toje vietoje tvorai sulaukta laikraščio skaitytojų ir miesto svečių reakcijos.

Vieni labai stebėjosi, kodėl ten atsirado tvora. Kiti prisipažino, kad juos ištiko lengvas šokas, nepaisant to, kad palaiko Kupiškyje ir prie Kupiškio marių visokias turizmo iniciatyvas.

Žmonėms net kilo klausimas, ar nebus užblokuotas ir asfaltuotas takas, kur praeina daug žmonių. Treti buvo įsitikinę, kad verslininkas galėjo rasti daug kitokių būdų apsaugoti savo verslui nuo kažko, bet pasirinko gobšiausią variantą.

Buvo įsitikinusių, kad P. Pranckūnas galbūt pasinaudojo privilegijomis kaip rajono Tarybos narys ir pasielgė netinkamai.

Plačiau skaitykite birželio 7 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Aplinkos ministerija teigia, kad dabar tiriamos visos šios tvoros prie Kupiškio marių atsiradimo aplinkybės.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nu koks jum Pranckūnas jaunimas, jis jau suktas viduramžininkas. Jaunimas iki 30 metų

  • Tamsta matomai iš kosmonautų būsi

  • Paskaičius komentarus, manau, turėtų nebekilt žmonėm abejonių, kodėl Kupišky toks didelis nepotizmas. Pasitelkta visa palaikymo šutvė. Kas baisiausia, kad juodinama ir peikiama straipsnio autorė, kuri tik informuoja apie faktą, kad institucijos imsis tyrimo dėl galimo pažeidimo.
    O visiem čia laižantiems subinę, susimąstykit, ar taip pat šnekėtumėt, jei kaimynas perkeltu tvorą 2 metrus į jūsų teritoriją, kai būsit išvykę atostogaut? Pasikeistų gaidelė iškart.
    Gyvenam teisinėje, demokratinėje valstybėje ir visiem įstatymai turi būt vienodi, o ne čia mano draugelis, jis man leidžia pernakvot, ar jis įdarbino mane savivaldyvėj ir pan., tai jam galima viskas.

    • Paskaičiau visus komentarus. Labai nustebau,kad jauną komersantą gina labai nekultūringi,netašyti komentatoriai. Sako, pasakyk,kas tavo draugai,pasakysiu,kas,tu. Tokie žmones tikriausiai knygų neskaitė,geriausiu atveju,tik spalvino. Apgailėtina,kad toks kaimo jaunimas..

  • Buoziu buozes .visur ta beda .dekit baudas po 10 stuku gal daeis jiems asilams .kad jie sudo gabalai .

  • Jautrūs bolševikai , oi jautrūs apie juos tik gerai arba nieko

    • Tau iki politologo kaip iki mėnulio matos kad ne išprusęs pasimokyk istorija geriau kokiam amžiuje jie buvo jautrumas priklauso nuo įžeidinėjimo ne ką nejautresnės ir kregždutės gaila esate labai žemai kritės be diskusijų ha ha .

    • Pritariu!!!

  • Jei teisėta, tai ok. Jei ne- tai užraukti tą jo biznį ir lauk iš tarybos.

  • Skauda raudoniukams kai juos paliečia , oi nepūkuoti ir ne švelnūs tik apsimeta tokiais

    • Nespręskit ir nelyginkit pagal save neprilyginami dalykai

  • ANONIMAI gerai paskaičiuokit kiek prieš 30 metų buvo Pranskūnui metų tada rašyk kad ten sutvarkė ir jei nori žinoti ten niekados ne buvo joks šabakštynas ten sutvarkyta visada buvo valdžios ,nupjauta žolė ,suoliukai, laužavietė tai geriau pasidomėk reikia sužinot tiesą o ne sąmones rašyti , jei ne būtų tarybos narys ir vienas jo partietis ne seime tai joks kitas asmuo ne būtų galėjęs gauti tos vietos kas čia be bus kai visi pradės tverti tvorom valstybinę žemę pušinėlį kuris sodintas dar Tamošiūno laikais tai gal norit sakyti kad ir ji pasodino gėda ir kaip atrodo negražiai ta tvora kažkoks išskirtinis tai eikim rašykim prašymus tarybai gal visiems duos nuomuotis valstybinės žemės prie gražių marių vietų ko mes prastesni ne tarybos nariai juk mes juos rinkom Ir žurnalistės ne reikia gėdint labai geras straipsnis mes turim žinot tiesą Viešumas jėga

    • As ir nesakau, kad Pranckunas pries 30 metu tvarke…pries 30 metu ten net maudytis niekas neidavo, nekalbu jau apie kazkokias pramogas…tai ar jums pavydas bamba grauzia, kad jauni zmones kazka daro del visu kupiskenu…nesvarbu ar taryboj ar ne taryboj, kazkodel kiti nesugalvojo rasyt, prasyt ir tvarkyt..ar jus raset ir jums nedave leidimu?

      • Ir maudems ir vasarojom ir ten laibai gražus Lėvuo tekėjo ir šabarkštinų nebuvo buvo graži vešli žolytė ,neprašėm nes niekas ne būt davė tai čia faktas ir nereikia čia meluot

  • As palaikau Pranckunus! Jus Saunuoliai! Ir negaliu patiketi, kad kupiskenai tokie pikti ir pavydus…gal jus neprisimenat koks prie mariu buvo sabakstynas pries 20-30 metu ir niekam nieko nereikejo…kai jauni zmones pradejo kurti, dirbti ir stengtis, tada pradejo kliuti…tai eikit netingekit ir dirbkit tvoru nelauze, marios dideles, vietos uzteks visiems…o zurnalistei turetu buti geda rasyti straipsnius visko neissiaiskinus…tai kiek dar pasaku yra tose kupiskenu mintyse?..

  • O socdemų šutvė negalėja?

    • Gerb Antose prašau skaitytis su žodžiais dar yra ir koncervatorių šutvė jums patinka , ne žeminkit kitų būdama pati žemo lygio

  • Apgailėtinos kaimo intrigos ir nusivažiavus į lankas žurnalistika – pirma apvarė, o dabar aiškinsis ar buvo ar nebuvo. Paduočiau į teismą už reputacinės žalos be pagrindo darymą!
    Šaunūs, jauni žmonės bando iš numirusių prikelt tą Kupiškį, o seniems sovietiniams bebrams vis kliūna. Palaikau Pranckūną!

  • Kabinkit kuriuos reikia kabint, toks vaizdas, kad pasirinkote juos taikiniu tikslingai, galbūt pati savivaldybė turi kažkokių planų daryti kažką prie tų marių,arba pvz koks politikas užsimanė prie marių kotedža pasistatyt, gi pas mus Lietuvoj viskas taip veikia, mažus verslininkus suvalgo…džiaukitės, kad tokiuose šūdmiesčiuose jauni žmonės daro kažką, pritraukia turistus, nesėdi vietoj.

    • Žurnaliste, ar ne gėda!

  • Kaip negėda žurnalistei ir visiems komentatoriams! Kol pakrantė nebuvo sutvarkyta, niekam nerūpėjo. Dabar pavydas sukilo matant kaip jauni žmonės sėkmingai tvarkosi. Gal pirmiausia faktus pasitikrinkite, o tada komentuokite.

  • Jeigu moka pinigus, turi teisę taip daryti. O ne poilsiaujant ir miegant, pašaliniai žmonės eitų ir žiūrėtų , kaip žmonės miega, lyg zologijos sode:)))))

  • Ne nu, žurnalistė tai visiškai nebežino nei kas nei apie ką: faktų tikrinimo nebėra, informavimo funkcijos irgi. Kur nešališkumas? Gėda už tokius „žurnalistus“ 🙂

  • Tokio prasto straipsnio dar neesu skaičiusi. Visiškai apie nieką 😀 Dar ir labai neskaniai parašytas, padrikas. Turbūt laikas keisti miestelio žurnalistus – ne tik nebeturi apie ką rašyti (panašu, jog lenda į asmeniškumus), bet ir bando “išgimdyti” naują dramą.. Gėda. O tie kurie loja, juk yra šunys. Šunims didžiausias priešas tvora. Paprasta logika.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video