2024/07/27

 

PER TARYBOS POSĖDĮ – KAIP NIEKAD GAUSŪS PLOJIMAI

Kupiškio rajono savivaldybės 2023 metų metinių ataskaitų rinkinį pristatė meras Algirdas Raslanas. Autorės nuotrauka

Gegužės 24 dieną, penktadienį, vyko Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame politikai apsvarstė iš viso per pusšimtį klausimų. Kone pusė jų buvo susiję su įvairių įstaigų 2023 metų metinių ataskaitų rinkinių tvirtinimu.

Per posėdį labai dažnai skambėjo Tarybos narių aplodismentai juos pristačiusiems įstaigų vadovams.

Gerų žodžių jiems negailėjo ir rajono meras Algirdas Raslanas.

Jurga BANIONIENĖ

Sulaukė visų pritarimo

Pirmiausia pristatytas Kupiškio rajono savivaldybės 2023 metų metinių ataskaitų rinkinys. A. Raslanas priminė, kad per praėjusius metus rajonui vadovavo net trys merai – Dainius Bardauskas, laikinai šias pareigas ėjęs Virginijus Umbra ir nuo lapkričio 9 d. – jis pats.

A. Raslanas kalbėjo apie rajono Tarybos sudėtį, Savivaldybės biudžetą, strateginio veiklos plano įgyvendinimą, smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimą, švietimą, kultūrą, sportą, įgyvendintus projektus, demografinę situaciją, socialinę paramą, žemės ūkį ir kt. Pasak mero, būta vienokių ar kitokių sunkumų, bet matoma perspektyva.

Bus bandoma toliau ieškoti bendrų pozicijos ir opozicijos sprendimų, kad jie būtų naudingi kupiškėnams. Klausimų merui Tarybos nariai neturėjo ir ataskaitų rinkiniui pritarė.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos 2023 metų metinių ataskaitų rinkinį pristatė administracijos direktorius Arūnas Valintėlis.

Jis apžvelgė administracijos struktūrą, neminėjo visų svarbiausių darbų (projektų), kuriuos 2023 metais atliko Savivaldybės administracija ir kuriems buvo skiriamas Kupiškio rajono savivaldybės biudžeto, ES investicijų bei kitų fondų, valstybės biudžeto, kitos lėšos, tačiau išskyrė vieną – bendrabučio pirmo aukšto patalpose Gedimino g. 100, Kupiškyje, įrengti ir jau veikia bendruomeniniai vaikų globos namai.

„Su šiuo projektu buvo baigti Europos Sąjungos praėjusio laikotarpio finansavimo programos regioniniai projektai“, – kalbėjo A. Valintėlis.

Administracijos direktoriui klausimų Tarybos nariai taip pat nepateikė bei pritarė ataskaitų rinkiniui.

Plačiau skaitykite gegužės 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

2023 metų metinių ataskaitų rinkinius pristatė įvairių įstaigų vadovai.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Pritariu anai valdžiai nepriklausoma spauda:) tikrai taip nesilankyti. Kaip čia yra? Galimai yra už ką

  • Nomedai patinka ant keturių stovėt prieš savivaldybę? Nei vieno analitinio straipsnio.

  • Tik plojam ir paplojam , nieko naujo , jokios minties , jokių įdėjų Tik plojam ir dar patąpšnojam , fui smirda , nejaučiate vadovai …?

    • Dar ir dėkojam,Dėkojam…….

  • Kol liks nors du, plojimai neišvengiami 😀

  • Ura Tovarišchi. Dar galėjo ordinus išsidalint.

  • „…audringi plojimai, pereinantys į ovacijas…“
    Kažkur ir kažkada tai jau buvo.

  • Susirinko melagėliai… Pirštais nerodysim.

  • Direktore I. Tuskiene, ar tikrai teisybę sakote tarybai??? Paskaičiiau jūsų atsakymą dėl rajono pirmenybių laikraštyje, kad buvo vedamos krepšinio, tinklinio, futbolo pirmenybės. ??????????

  • Plojam ir paplojam , ídomiausia , kad ploja ankstesniojo mero sustatyti vadovai , anksčiau neplanavo….lkaip tą paaiškinti , ąr neapsiriboti ’’ gerbiamieji ’’ ?

  • Tikrai ypač muziejaus vadovo aferose čia jau nebeplot reikia o perduoti spec tarnyboms kai pažeidinėjami įstatymai

  • Paskaičius norisi verkti. Susirinko vieni kitiems paploti… Tai viskas taip gražu ir idealu? Ar čia užsimerkiam ir pasiplojam ir nematom problemų ?

    • Tai kad problemos, kurias kėlė įstaigų vadovai, net laikraštyje aprašytos. Nematėt, neskaitėte?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video