2024/05/06

 

„MAISTO BANKAS“ KUPIŠKYJE: TURIME GALIMYBĘ BŪTI ARČIAU ŽMONIŲ, KURIEMS REIKIA PAGALBOS

„Maisto banke“ rūšiuojamas maistas. Domo Rimeikos nuotrauka

Kupiškyje įsikūręs „Maisto banko“ skyrius maistu remia 2446 Kupiškio rajono savivaldybėje gyvenančius skurstančius žmones. Visoje Lietuvoje organizacija remia 232 tūkst. nepriteklių patiriančių žmonių ir 655 kitas nevyriausybines organizacijas. 

Keturiasdešimt du skyrius beveik per pusmetį visoje Lietuvoje atidaręs „Maisto bankas“ kartu žymiai padidino ir savo veiklos apimtis.

Dabar daugumoje Lietuvos miestų, tarp jų ir Kupiškyje, savanorystei buriasi vietiniai geradariai, kurie padeda iš prekybos centrų, vietinių ūkininkų ir gamintojų parvežti ir nuo išmetimo išsaugoti paskutinių dienų galiojimo maistą, jį apžiūri, surūšiuoja ir visą dar gerą maistą sudeda į lentynas, iš kurių renkasi pagal sąrašus atėję skurstantys žmonės.

Kaip ir kiti skyriai, „Maisto bankas“ Kupiškyje veikia atiduotuvės principu – produktus nepasiturintieji gali rinktis kaip įprastoje parduotuvėje, tačiau čia jie nieko nekainuoja. Maisto atiduotuvė skirta stokojantiems Kupiškio rajono savivaldybės gyventojams, kuriuos paremti „Maisto bankui“ rekomenduoja šios savivaldybės socialiniai darbuotojai.

„Maisto banko“ savanoriai.
Virginijaus Mankaus nuotrauka

„Taip turime galimybę būti arčiau žmonių, kuriems reikia mūsų pagalbos. Įkūrus naujus skyrius daugybė pagal sąrašus kviečiamų stokojančiųjų gali ateiti į atiduotuvę savo mieste ir oriai išsirinkti maisto produktus, kurių labiausiai reikia.

Džiaugiamės, kad taip gausiai padėti čia susirenka aktyvūs savanoriai, be kurių būtų neįmanoma išgelbėti tiek daug maisto ir juo padėti stokojantiems žmonėms.

imonasLygiai taip pat visi naujai atidaryti „Maisto banko“ skyriai negalėtų gyvuoti be gerų žmonių finansinės paramos – kaip tik šiuo metu yra galimybė palaikyti organizacijos veiklą neišleidžiant nei cento, tereikia skirti 1,2 proc. GPM paramos „Maisto bankui“, – sako „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Visi norintys prisijungti prie „Maisto banko“ Kupiškio skyriaus daromų gerų darbų, kviečiami savanoriauti.

Reikia internetu užpildyti savanorio anketą www.maistobankas.lt/reg. O prisidėti ir paremti organizacijos veiklą galima deklaruojant pajamas – tereikia skirti 1,2 proc. GPM „Maisto bankui“. Tai žmogui nieko nekainuoja, o „Maisto bankui” padeda išmaitinti tūkstančius sunkiau gyvenančių žmonių.  

Pernai „Maisto bankas“ visoje Lietuvoje nuo išmetimo išgelbėjo daugiau nei 6 700 tonas gero maisto. Šis maistas virto beveik 14 milijonų porcijų, kurios buvo perduotos Lietuvos nepasiturintiems.

Labdaros ir paramos fondo „Maisto bankas“ inf.

Savanorės „Maisto banko“ atiduotuvėje.
Liucijos Vaičiūnienės nuotrauka
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kodėl Anykščiu Maisto bankas dalyna kilogramais žmonėms vienam žmogui 5 kg Maisto kap če ir.

  • Kupiškio rajono savivaldybėje 2023 m. sausio 1 d. buvo 15986 gyventojai, 2446 iš jų yra skurstantys, t. y. 15,30 proc., arba kitaip sakant kas 6-7 gyventojas.
    Kitaip sakant, jei tavo šeima gali išgyventi, tai didelė tikimybė, kad tavo kaimynas yra skurstantis.

    • Pilni laukai , žemės plotai, kaime gyvena ir nesugeba daržovių pasisodinti, tinginiai.Tik laukia , kas padėtų.Padėti reikia tik senjorams.

  • Nekelia tokie maisto bankai pasitikėjimo. Neturi jie griežtos apskaitos, darbuotojai gali lengvai naudotis patogia padėtim.

    • Kode Anykščiuos Maisto bankas dalyna maisto produktus 5 kilogramai vienam žmoguij kapčę ir.

  • O kodėl NORFOS.prekybos centrai neremia maisto banko?ar pačios pardavėjos pasiima,ir išdalina pažystamiems kiek girdėjau.

    • Dėl kokių priežasčių NORFA privalo remti „Maisto banką“? Nori – remia, nori – neremia.

    • Pilni laukai , žemės plotai, kaime gyvena ir nesugeba daržovių pasisodinti, tinginiai.Tik laukia , kas padėtų.Padėti reikia tik senjorams.

      • Ada, Ada, Ada… Ar jūs dar sovietmetį užsilikus? Ar manot, kad bet kas bet kur gali bet ką sodint? Ta žemė seniai jau seniai privatizuota karbauskinių, burokinių ar agurkinių. Ar manot, kad žmogus būdamas skurde nusipirks ar išsinuomuos?
        Nu tiesiog pasitelkit galvą ir pagalvokit…

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video