2024/04/29

 

SU SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRU – APIE PACIENTŲ SUSIGRĄŽINIMĄ (fotogalerija)

Ministras Arūnas Dulkys apsilankė Skapiškio Igno Vaitoškos ambulatorijoje. Jurgos Banionienės nuotrauka

Balandžio 9 dieną Kupiškyje lankėsi sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys su savo patarėju Tomu Bagdonu.

Ministerija iš anksto oficialiai pranešė, kad šio darbinio vizito tikslas – aptarti sveikatos reformos įgyvendinimo eigą, išklausyti medikų bendruomenės pasiūlymus dėl darbo organizavimo tvarkos.

Svečiai Kupiškio rajono savivaldybėje susitiko su rajono valdžia, gydymo įstaigų vadovais, vėliau apsilankė Skapiškio Igno Vaitoškos ambulatorijoje, Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, Kupiškio ligoninėje, apžiūrėjo patalpas, pabendravo su medikais, išklausė jų pasiūlymų ir įžvalgų.

Jurga BANIONIENĖ

Viešnagė – pirma

Į Kupiškį atvykęs sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys sakė, kad čia vieši pirmą kartą. Atvažiuoti labai norėjo.

„Gaunu daug naudos iš šių vizitų, nes kai pamatai komandą, susipažįsti, tampa aiškiau, kokius reikia ryšius užmegzti tarp specialistų, žmonių“, – kalbėjo ministras, lankantis įvairių šalies regionų gydymo įstaigas.

Anot svečio, kartais dažniau išgirstami didžiuosiuose miestuose dirbantys medikai, o besidarbuojantys atokiau, mažesnėse savivaldybėse, ne, nors jie taip pat turi puikių įžvalgų.

„Per pastaruosius pusantrų metų, kai suintensyvėjo lankymasis gydymo įstaigose, daugybę praktinių, iš pirmo žvilgsnių nedidelių dalykų, kurie duoda paskui visos sveikatos sistemos pokytį, nusižiūrėjau ir parsivežiau būtent iš gydymo įstaigų vidutinėse ir mažose savivaldybėse“, – tikino A. Dulkys.

Rajono meras Algirdas Raslanas padėkojo už šį vizitą, informaciją iš ministerijos, kuri nuolatos pasiekia Savivaldybę. Rajono vadovas pasidžiaugė, kad yra tam tikrų pasiekimų sveikatos srityje, rajono gydymo įstaigų vadovai iniciatyvūs, ieško geriausių variantų ir sprendimų stiprinant sveikatos sistemą, bet netrūksta ir problemų, viena jų – nedžiuginanti demografinė situacija.

Apie Sveikatos centrą

Susitikime pirmiausia aptartas Sveikatos centro funkcinio bendradarbiavimo būdu rajone steigimas. Su kokiais išbandymais susidurta, papasakojo Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Elona Brinkaitė.

Sveikatos centro paslaugos teikiamos pagal tarp sveikatos priežiūros įstaigų penkeriems metams sudarytą bendradarbiavimo sutartį. Centro veikloje dalyvauja keturios sveikatos priežiūros įstaigos – Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centras, Kupiškio ligoninė, sveikatos profilaktikai gerinti įkurtas Kupiškio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ir UAB „Medicinos namai“.

Direktorė kalbėjo, kad įsteigus Sveikatos centrą, prasidėjo darbas dėl pinigų dalybų, investicijų.

Plačiau skaitykite balandžio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Puikus straipsnis, nors karta parase teisingai -citata: „Direktorė kalbėjo, kad įsteigus Sveikatos centrą, prasidėjo darbas dėl pinigų dalybų, investicijų.“ Zinoma darbas ne del pacientu ju sveikatos bet del pinigu dalybu ir investiciju.

  • Pacientų susigrąžinimą reikėtų aptarti su Dyra – kaip iškasti ir grąžinti ligoninei…

  • Vaziuok Ievute is kupiskio kuo greiciau, mes tau bilieta nupirksim ir isleistuves padarysim.Geriau jau nera gyditonu negu tokia kur jau niekur netinka reikia ieskot kaime.

    • NA IR BJAURŪS JŪS KUPIŠKĖNAI – TAI JUMS GYDYTOJAI PERSENI TAI JAUNI NETINKA , O ŠIAIP TAI SKAPIŠKYJE IRGI ŽMONĖS SERGA . O BILIETO TIKRAI PIRKTI NEREIKIA ,

    • Dažnai ciulpi?

  • KUPIŠKIO DEBILE,AR NEŽINAI KĄ DIIRBA GYDYTOJAI, NORI KAD BUROKUS RAVĖTŲ?

  • Geriausiai poliklinikos pacientus susigrąžina p. Dyra. Visus priima, dėl kurių kreipiasi.

  • nEUŽSUKO GAL IŠSIGANDO NUO NERVŲ NUPUOLUSIOS VYR SESERS,NUO KURIOS JAU BAIGIA SVEIKATĄ PADĖTI VISAS SKYRIUS

    • Dėja užsuko. Bloga info

  • O į slaugos skyrių ministras su meru neužsuko?

  • Labai nuostabi poliklinikoje jaunoji gydytoja,reto nuoširdumo ir atidumo duok jai DIEVE SVEIKATOS IR KAD NEPABĖGTŲ IŠ kUPIŠKIO,MŪSŲ nUOSTABIOJI IEVUTĖ

    • O kokius jau darbus nuveikė mūsų nuostabioji Ievutė? Atidirbs per 3 metus už 10 tūkst. EUR ir eis į kitą rajoną vėl pasiimti. Ji buvo ir pas Alytaus merą. Būtų protinga buvusi, būtų pasilikusi Kauno klinikinėje ligoninėje. Matyt, ten išbrokyjo.

      • O kaip sekasi naujam geriatrijos centrui ligoninėje? Atidarė ir tyla. Pinigų tai reikėjo nemažai?

    • O kaip sekasi naujam geriatrijos centrui ligoninėje? Atidarė ir tyla. Pinigų tai reikėjo nemažai?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video