2024/04/27

 

PAKETURIŲ GYVENTOJAI SPRĘS, AR TIESTI MAGISTRALINIUS NUOTEKŲ TINKLUS

Paketurių gyventojai aktyviai dalyvavo aptariant prisijungimo prie magistralinių nuotekų tinklų galimybę. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro vitražų salė buvo pilna paketuriečių, kovo 12 dieną panorusių susitikti su Savivaldybės atstovais ir aptarti magistralinių nuotekų tinklų įvedimo Paketuriuose klausimus.

Vadinasi, žmonėms rūpi turėti šiuolaikinius patogumus.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Lems gyventojų nuomonė

Apie galimybę prijungti Paketurių gyvenvietę prie Kupiškio miesto nuotekų ir vandentiekio tinklų pirmiausia papasakojo Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Valintėlis.

„Vadinamojoje Kupiškio aglomeracijoje šiuo metu yra tokia galimybė. Ateina Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos. Gaila, bet jų neskiriama tiek, kiek norėtų Savivaldybė. Prie magistralinių nuotekų tinklų tiesimo jai reikės pridėti 50 proc. savo biudžeto lėšų. Taip pat į šį procesą įsijungs ir UAB „Kupiškio vandenys“.

Šiandien mums svarbu išgirsti jūsų nuomonę, ar sutinkate prisijungti prie magistralinių nuotekų tinklų. Kiek sodybų prie jų prisijungs, svarbu žinoti teikiant investicinio projekto paraišką“, – kalbėjo Savivaldybės administracijos direktorius.

Pasak jo, iš to projekto lėšų bus nutiesti tik magistraliniai nuotekų tinklai. Prisijungimas prie jų bus kiekvieno gyventojo asmeninis reikalas.

A. Valintėlis pabrėžė, kad iš anksto reikia žinoti gyventojų nuomonę dėl to, kad Savivaldybė turi karčios patirties, kada kai kuriose Kupiškio gatvėse, Aukštupėnuose nutiesus magistralinius nuotekų tinklus, gyventojai neskubėjo prie jų prisijungti. Tai buvo didelė problema, nes Savivaldybė turėjo įsipareigojimų europiniams investuotojams.

Plačiau skaitykite kovo 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Apie magistralinių nuotekų tinklų plėtros projektą Paketurių gyvenvietėje šios vietovės atstovams kalbėjo Savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Valintėlis (iš dešinės), vicemeras Valdas Šateika ir UAB „Kupiškio vandenys“ direktorius Saulius Simanavičius.
Autorės nuotrauka
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video