2024/04/27

 

BENDRADARBIAUS SU VYTAUTO DIDŽIOJO UNIVERSITETU

Kupiškio rajono savivaldybės ir Vytauto Didžiojo universiteto bendradarbiavimo sutartį pasirašė meras Algirdas Raslanas ir Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis. Autorės nuotraukos

Kovo 12 dieną Kupiškyje viešėjo Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektorius prof. Juozas Augutis ir gausi VDU Švietimo akademijos delegacija. Šio vizito tikslas – Vytauto Didžiojo universiteto ir Kupiškio rajono savivaldybės bendradarbiavimo sutarties pasirašymas.

Jurga BANIONIENĖ

Dėmesys švietimui

Kupiškio viešojoje bibliotekoje vykusiame renginyje dalyvavo svečiai: VDU rektorius prof. J. Augutis, VDU Švietimo akademijos kanclerė prof. Lina Kaminskienė, kanclerės pavaduotoja doc. dr. Ilona Tandzegolskienė-Bielaglovė, kanclerės pavaduotojas humanitarinių mokslų daktaras Mindaugas Nefas, Marketingo ir komunikacijos departamento vyriausiasis specialistas Nerijus Žeronas, Mokytojų rengimo instituto vyriausiasis specialistas Povilas Urbšys.

Juos sutiko rajono Savivaldybės meras Algirdas Raslanas ir jo komanda, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovai. Į susitikimą pakviesti rajono švietimo įstaigų vadovai.

Sveikindamas renginio dalyvius, meras A. Raslanas džiaugėsi, kad Kupiškyje vyksta didelė Lietuvos švietimo šventė, nes visas VDU Švietimo akademijos žiedas atvyko pasirašyti svarbios sutarties.

Pasak mero, švietimas yra Lietuvos politinio gyvenimo, nacionalinės pažangos programos prioritetas. Šis vizitas ir dėmesys švietimui turėtų būti esminiai dalykai kalbant apie viso regiono plėtotę.

„Kartais atrodo, kad daugiau energijos, proto yra miestuose, bet jei giliau pažiūrėsime į valstybės raidos istoriją, pamatysime, kad regionai turėtų išlikti ir būti daug stipresni. Jei remiamės švietimu, jaunimu, jei kviečiame jį čia likti, kurti ateitį Kupiškyje, vadinasi, turime suteikti maksimalias galimybes aukščiausiam išsilavinimui, ugdymui ir žinioms“, – kalbėjo A. Raslanas.

Plačiau skaitykite kovo 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Kupiškyje viešėjo Vytauto Didžiojo universiteto rektorius prof. Juozas Augutis ir šio universiteto Švietimo akademijos atstovai.
Į susitikimą pakviesti rajono švietimo įstaigų vadovai.
Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video