2024/04/27

 

PARODA PASKELBĖ TAUTODAILĖS PAVASARĮ (fotogalerija)

Kupiškio rajono tautodailininkai pristatė ataskaitinę 2023 m. kūrybos darbų parodą. Autorės nuotraukos

Kovo 2 dieną Kupiškio rajono tautodailininkai pakvietė į ataskaitinę 2023 metų kūrybos darbų parodą Kupiškio etnografijos muziejuje. Kasmetinė krašto tautodailininkų paroda – tarsi ženklas, kad prasidėjo tikrasis pavasaris. Savo kūrybą čia eksponuoja 17 rajono tautodailininkų ir 11 meną kuriančių mėgėjų. Iš viso pristatoma per 270 darbų.

Jurga BANIONIENĖ

Simbolinė dovana – paukšteliai

Šios parodos atidarymo šventė turėjo įvykti kiek anksčiau, kai vieversys sugrįžta, vasario 24 dieną, bet Ukrainos karo metinių diena pakoregavo planus.
„Bet tuos vyturiukus, kurie atskrido, galime ir šiandien prisiminti. O tautodailininkai kaip paukštukai kuria ir viską neša į vieną lizdą, į Kupiškio kraštą, o paskui ir garsina jį“, – kalbėjo renginio vedėja Kupiškio etnografijos muziejaus direktorė Jūra Sigutė Jurėnienė.

Visi rajono tautodailininkai apdovanoti spalvingais muziejaus darbuotojų rankomis padarytais paukšteliais.

Virginija Jurevičienė, rajono tautodailininkų skyriaus vadovė, pasidžiaugė, kad kiekvieną pavasarį graži šventė atkeliauja pas tautodailininkus. Ji apžvelgė, ką per metus pavyko nuveikti.

Praeitais metais dalyvauta dideliame projekte „Istorijos kelias akmenyje“ kartu su Bistrampolio dvaru. Tautodailininkų vadovė dėkojo Kupiškio rajono savivaldybei, kuri suteikė didelę paramą parašytam projektui ir pavyko surengti edukacinę stovyklą Antašavoje.

„Per projektus baigiame susitvarkyti viską, kas mums reikalinga liaudies meno studijoje „Židinys“. Nusipirkome eksponatų kabinimo sistemą, įsigijome molbertų, malkų, kad šiltai gyventume, spintelių, dažų. Dar reikia kondicionieriaus edukacinei klasei, pasikeisti grindis, taigi, yra reikalų, tikiuosi, kad ir juos išspręsime.

Džiaugiuosi tautodailininkais kupiškėnais, esame labai aktyvūs ir stiprūs, mūsų dabar 21, šiais metais stoja dar dvi moterys, yra trys žmonės, kurie galėtų pretenduoti į tautodailininkų gretas“, – kalbėjo V. Jurevičienė.

Pasak jos, praeitais metais buvo nemažai jubiliejinių parodų, kurių autoriai tautodailininkai Vytautas Jasinskas, Genovaitė Koriznienė, Genia Vaičikauskienė, Ilona Mikulėnienė. Parodą surengė ir V. Jurevičienė. Parodų netrūks ir šiais metais.

Plačiau skaitykite kovo 8 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video