2024/04/28

 

DIANA NAUSĖDIENĖ DALYVAVO KUPIŠKIO UKRAINOS CENTRO ATIDARYME

Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė trečiadienį dalyvavo Kupiškio Ukrainos centro, įsteigto Kupiškio rajono savivaldybei bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo universitetu ir Ukrainos centru Vilniuje, atidaryme.

„Džiaugiuosi ypatingai dideliu mūsų visuomenės ir savivaldos indėliu teikiant pagalbą ir palaikymą mūsų šalyje prieglobstį radusiems ukrainiečiams. Savivaldybės skyrė daug resursų priimdamos kariaujančios Ukrainos žmones, siųsdamos paramą savo miestams partneriams, kitais būdais padėdamos su agresore Rusija kariaujančiai šaliai“, – sakė D. Nausėdienė.

Pirmoji ponia pasidžiaugė, kad Kupiškio rajono savivaldybėje atsiranda erdvės ukrainiečiams burtis bendruomenėje, bendrauti ir bendradarbiauti su savo tautiečiais, gauti paslaugas, įgyti naujų įgūdžių ir žinių.

„Puikiai žinome, kad ir kitose Lietuvos savivaldybėse veikia panašūs centrai, kurie teikia paslaugas ir pagalbą ukrainiečiams. Tikiuosi, kad Kupiškio pavyzdys paskatins kitų miestų savivaldą kurti dar gilesnius bendradarbiavimo ryšius ir padėti ukrainiečiams burtis į bendruomenes.

Remdamiesi patirtimi, sukaupta Ukrainos centre Vilniuje, tikime, kad visi kartu galėsime padėti ukrainiečiams išgyventi šį sunkų laikotarpį, prisidėti prie jų pasirengimo grįžti į tėvynę ir atstatyti savo šalį. Tik būdami vieningi ir susitelkę, galime prisidėti prie problemų sprendimo ir taikios ateities kūrimo“, – teigė D. Nausėdienė.

Ukrainos centras Vilniuje įsteigtas Lietuvos ir Ukrainos pirmųjų ponių iniciatyva, siekiant sukurti ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje skirtą atvirą kultūros, švietimo ir bendruomeninių paslaugų erdvę. Jo steigėjai – Lietuvos Respublikos Prezidentūra, Vytauto Didžiojo universitetas ir Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Duris lankytojams centras atvėrė 2022 metų birželio mėnesį. Vienas iš pagrindinių jo uždavinių – ne tik suteikti erdvę pasitraukusiems iš Ukrainos žmonėms, siekiant sėkmingos ukrainiečių integracijos Lietuvoje, bet ir sudaryti jiems galimybes susitikti su tautiečiais, puoselėti savo kultūrą, istoriją ir identitetą, gauti psichologinę pagalbą, neformaliojo švietimo, kultūrines, socialines, kitas reikalingas paslaugas. Iki šiol tai yra tarptautiniam bendradarbiavimui atvira kultūrinė ir edukacinė erdvė.

Prezidento komunikacijos grupė

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Paviesinkit to centro direktores,pavaduotojos ir tos „asabos“ pavardes. Gal tai ne valstybine paslaptis? Kupiskio gyventojai nori zinoti pavardes.

    • Taigi viešai skelbiamos jų pareigybės ir pavardės, netingėkit interneto panaršyti

  • Prasidėjo mero darbeliai. O kodėl mes mokėtojai mokesčių turim remti įsiskirusia trenerė. Gavo tarnybinį butą,dar atvežė visą nauja buitine technika. Valio valio skaidriai dirba nauja valdžia..
    Gal ir kitų žmonių yra kur tikrai tarnybiniai butai reikalingi. Apgailėtiną.

  • Vienai „asabai“ įkurta darbo vieta. Nei juoktis, nei verkti. Ech, nesiseka tam Kupiškiui su merais, nors tu ką.

  • Paslaugų centro direktorė su pavaduotoja nedalyvauja tokiose šventėse? Nekviečia? Ar bijo, kad gėdos visam Kupiškiui nepridarytų.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video