2024/04/27

 

KUPIŠKYJE – SAVIVALDYBĖS LYGIO EKSTREMALI SITUACIJA

Mero potvarkiu Savivaldybės lygio ekstremali situacija paskelbta Kupiškio mieste. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Po sprogimo Kupiškyje, kurį sukėlė dujų nuotėkis viename Jaunimo gatvės daugiabučiame name, Savivaldybė ėmėsi veiksmų užkirsti kelią panašioms nelaimėms.

Vasario 19 dieną sušauktas dar vienas Kupiškio rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro posėdis, kuriam pirmininkavo Operacijų centro vadovas vicemeras Valdas Šateika.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Posėdyje ir dujininkų vadovas

Posėdyje dalyvavo ne tik Kupiškio rajono savivaldybės ir jai pavaldžių įmonių, įstaigų atsakingi darbuotojai, vadovai, bet ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės kapitonas, karo komendanto pavaduotojas Jonas Nedveckas, AB „Suskystintos dujos“ direktorius Valdas Budukevičius, AB „Suskystintos dujos“ vyriausiasis meistras Alius Apšega, Kupiškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Vaidas Juknevičius, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos vyriausiasis specialistas Rolandas Mikalauskas.

Svarstyti dujų inžinerinių tinklų priežiūros kontrolės vartotojų butuose esančiose dujų sistemose ir tinklų būklės Kupiškyje klausimai.

Dėl pasikartojančių avarijų

Posėdžio pirmininkas Valdas Šateika, vadovaudamasis Lietuvos Respublikos Krizių valdymo ir civilinės saugos įstatymo 32 ir 33 straipsniais, atsižvelgdamas į išliekančią ilgalaikę grėsmę ir pasikartojančias avarijas, susijusias su dujų inžinerinių tinklų priežiūros kontrole vartotojų butuose esančiose dujų sistemose ir tinklų būkle Kupiškyje, pasiūlė Kupiškio rajono savivaldybės merui pateikti siūlymą skelbti Savivaldybės lygio ekstremaliąją situaciją Kupiškio miesto teritorijoje.

Posėdžio dalyviai bendru sutarimu pritarė Operacijų centro per posėdį pateiktiems situacijos valdymo sprendiniams.

Plačiau skaitykite vasario 23 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kur žiuri valdzia, juk ne patys turėtų tas elektrinės viryklės pirktis, turėtų duoti valstybė! Ir sutvarkyti turi valstybė! O ne žmogus iš savo keleto grašių! Kokia čia tvarka, tik šaukia kad niekas nieko nenori, o patys nieko nesistengia padėti!

  • Kai tokie v.meistrai rekimu vadovauja—-matome kas vyksta Kupiskyje. Keli susproge butai,suzaloti gyventojai.Kiek dar skambuciu del sustiprejusio duju kvapo butuose ir laiptinese?????O MOKESCIAI KOKIO DIDUMO UZ DUJAS ??????

  • O ko Jūs norite mieli kupiškėnai? – Per paskutinius keliolika metų padarėte viską kas įmanoma, kad toks gražus ir anksčiau buvęs gyvas miestas – numirtų? Visus jaunus žmones, kurie galėjo kažką pakeisti – iš miesto išvijote. Gamyklos – bankrutavę…
    Pagal visus Lietuvos savivaldybių reitingus dabar esate apatiniame dvidešimtuke, o savivaldybių Lietuvoje 60+…..
    Ko siekėte – tą ir turite. Semkite „dividendus“

  • O ko Jūs mieli kupiškėnai norite? – Per paskutinius keliolika metų – padarėte viską kas įmanoma, kad toks gražus ir anksčiau buvęs gyvas miestas numirtų? Ko siekėte – tą ir turite..

  • Šitas vyr. meistras ponas Apšega nieko nenumano seniai laikas atleisti tik su savo rekimu.

  • Teko susidurti ,tikrai nemalonus .Isivaizduoja didelį viršininką.

  • Gal atlaisvinsit mus , nuo šito vyr.meistro ,A. Apšegos ! Kai pasakai , kad laiptinėja dujų kvapas , tai ant tavęs puola kaip bprotis …, ar toks žmogus gali dirbti ???

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video