2024/07/26

 

PIRMAS 100 MERO DARBO DIENŲ: Į PRIEKĮ – NEDIDELIAIS ŽINGSNIAIS

Kupiškio rajono savivaldybės meras Algirdas Raslanas apžvelgė 100 kadencijos darbo dienų. Jurgos Banionienės nuotrauka

Praėjusių metų lapkričio 9 dieną sušauktame neeiliniame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje prisiekė naujai išrinktas rajono meras Algirdas Raslanas.

Taigi Vasario 16-ąją sueina šimtas dienų, kai jis eina šias pareigas. Tai – jau pakankamas laiko tarpas tęsti pradėtus projektus ir pradėti naujus, spręsti kasdienes problemas, su kuriomis susiduria Kupiškio rajono gyventojai.

Šia proga rajono vadovo paprašėme atsakyti į keletą klausimų.

Jurga BANIONIENĖ

Šimto dienų matu įprasta pasitikrinti politikams nueitą naujos kadencijos kelią. Kuo Jums šis laiko tarpas vertingas? Kaip pats vertintumėte savo darbo Kupiškyje pradžią?

Pradžia gera. Džiaugiuosi, kad gana sėkmingai pavyko išspręsti rajono Tarybos daugumos formavimą. Labai svarbu, kad būtų stabilu.

Tai padėjo sėkmingai patvirtinti Kupiškio rajono savivaldybės 2024–2026 metų veiklos strategiją, ilgalaikį dokumentą, kuriuo remsimės ateityje, ir biudžetą, kuris, mano akimis žiūrint, nėra idealus, bet esama šiokio tokio progreso tam tikrose srityse, kuriose matėme būtinybę padidinti finansavimą, būtent – aktyvinant jaunimo, mokinių užimtumą, socialinės paramos dydį.

Liūdna konstatuoti, kad ūkinė dalis ar investicijos ir įsigijimai menki arba tam lieka mažai pinigų, sudėtinga galvoti į priekį, kiek ir ko gali padaryti gražinant miestą, gerinant gyventojų komunalines sąlygas, kultūrinę, intelektualinę veiklą.

Džiugu pasakyti, kad darželiai, mokyklos šiandien nepaliktos likimo valiai, ši sritis yra ir bus finansuojama gana stipriai. Jei kalbėtume apie verslo rėmimą, šiek tiek liūdniau, nes geresnių, įdomių iniciatyvų dar laukiame, jos viena po kitos ateina.

Džiaugiamės gražiu bendradarbiavimu su darbdavių klubu, kuris neprašo paramos, o viską daro patys, tai rodo, kad žmonės gali prisidėti prie rajono plėtros ir savo jėgomis.

Darbo pradžia buvo bendros situacijos įvertinimas, monitoringo atlikimas, ne visur pavyko tą padaryti, bet kalbantis su Savivaldybės skyrių darbuotojais, išryškėjo daug dalykų, kas buvo padaryta labai gerai, kurie projektai juda į priekį ir bus sėkmingi, ir tai, kas kol kas nesiseka.

Plačiau skaitykite vasario 15 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Gražus tik neaukštas

  • Puikus meras ,aukšto intelekto,mandagus,sekmės darbuose…

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video