2024/04/28

 

LIETUVOS RAUDONASIS KRYŽIUS KUPIŠKYJE TURĖS SAVO PATALPAS

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai kupiškėnai naujose patalpose. Vilės Sezonienės nuotrauka

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus organizacijos Kupiškio savanoriai nuo šiol turės savo vietą. Būstinė veiks buvusioje Kupos mokykloje.

Jurga BANIONIENĖ

Apie poreikį

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Panevėžio apskrities savanorių koordinatorė Irvyda Tamošiūnienė sakė, kad šios organizacijos Kupiškio savanoriams labai reikėjo patalpų.

„Kupiškio miesto ir rajono žmonėms reikia padėti. Kadangi turime humanitarinės pagalbos liniją 111, kur žmonės gali kreiptis prašydami pagalbos, sulaukėme prašymų ir iš Kupiškio gyventojų.

Patalpose laikysime humanitarinę pagalbą, drabužius, higienos ir maisto paketus. Vyks savanorių susitikimai, planuojame organizuoti renginius. Už pagalbą, kad turime patalpas, labai dėkojame Kupiškio rajono savivaldybei.

Mūsų būstinė bus Krantinės g. 24, buvusioje Kupos pradinėje mokykloje“, – teigė I. Tamošiūnienė.

Pasak jos, pirmiausia reikia sutvarkyti patalpas, savanorės stengsis kuo greičiau tai padaryti. Kol kas planuojama, kad bus numatytas laikas, kai žmonės galės ateiti į būstinę ir sulaukti norimos pagalbos.

Plačiau skaitykite vasario 13 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

„Neturėjome vietos, kur susirinkti. Žmonės dovanoja daiktus, baldus, buitinę techniką, tad dabar turėsime, kur juos pasidėti, ir jei kažkam reikės šios pagalbos, galėsime perduoti. Tikimės labiau bendradarbiauti su Socialinių paslaugų centru, kad galėtume teikti pagalbą“, – sakė savanorė kupiškėnė Vilė Sezonienė (kairėje).
Vilės Sezonienės nuotraukos
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Jaunos moterys——eikit dirbti normalaus darbo.Visur truksta darbuotoju.Uzsidirbsit ir turesit.Nereikia ieskoti lengvo uzdarbio.Vienai is sio trejetuko pirmiausiai iseiti—-esi “ pasizymejusi“ ankstesneje darbovieteje.

    • Čia jūs apie ką?

    • Beveik visi savanoriai turi puikius darbus. Savanoriaujame laisvu nuo darbo metu. Kupiškyje nei vieno etatinio darbuotojo nėra ir atlyginimų mes negauname.

  • Ne visus savanorius ima, tik patikimus

  • Labai teisingai Albinas parase, Kam tikslinti——pacios žino ir eina lauk,

    • Varu neišvarysi kai kurių. Jaučia, kur biznis paeis vargšų sąskaita. Turi uoslę.

    • Jei jums reikės pagalbos, mielai pagelbėsime.

  • Taip. Ir netgi labai.

    • Beveik visi savanoriai turi puikius darbus. Savanoriaujame laisvu nuo darbo metu. Kupiškyje nei vieno etatinio darbuotojo nėra ir atlyginimų mes negauname. Jei reikės pagalbos, kuo galėsime, tuo padėsime.

  • Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. O į savanorius atranka yra? Ar nesimato, kas savanoriauja? Asmenybės kalba pačios už save. Gaila tų pagalbos prašančiųjų. Matosi, kad pagalba tekės kita srove, ne tiems, kam jos labiausiai reikia…. Raudonojo kryžiaus vardu vyks rimtas biznis

    • Kodėl pagalba tekės ne ta kryptimi? Gal kurios savanorės nevertos jomis būti? Patikslinkite.

    • Prašome prisijungti prie mūsų. Galėsite stebėti mūsų darbus.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video