2024/04/27

 

KELIŲ TVARKYMAS – AR LINKĘ PRISIDĖTI GYVENTOJAI

Apie kelio remontą pasvajoja visi, kuriems tenka dardėti žvyrkeliais ar išdaužtu asfaltu, bet prie šių darbų galinčių prisidėti savo lėšomis beveik nėra. Kristinos Valytės nuotrauka

Rajono Taryba per sausio 25 dienos posėdį patvirtino Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo lėšų, skirtų Kupiškio rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių objektams finansuoti, paskirstymo ir naudojimo tvarkos aprašą.

Čia, be kita ko, numatyta tvarka, kaip gali prie kelių tiesimo, rekonstrukcijos ir remonto prisidėti fiziniai ir juridiniai asmenys.

Ar rajone yra tokio prisidėjimo pavyzdžių? Ar gyventojai norėtų prie kelių tvarkymo darbų prisidėti? Kokio dydžio galėtų būti šis indėlis?

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Galės prisidėti

Šį klausimą per rajono Tarybos posėdį pristatė Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Mažvydas Šalkauskas. Buvo kilę diskusijų dėl galimo fizinių ir juridinių asmenų prisidėjimo prie kelių gerinimo.

Paraiškoje numatyta, kad iki einamųjų metų birželio 1 dienos dėl kelių tiesimo, rekonstrukcijos ir remonto priimami prašymai iš fizinių ir juridinių asmenų, kurie nori prisidėti prie tų darbų savo lėšomis. Šiuos prašymus reikia pateikti Savivaldybei.

Pareiškėjų galima prisidėjimo vertė: fiziniams asmenims ne mažiau kaip 20 proc., o juridiniams asmenims ne mažiau kaip 30 proc. statybos darbų vertės.

Kai dalis Savivaldybei nuosavybės teise priklausančio kelio ir kelio statinio projektavimo, tiesimo, statybos, rekonstravimo ir (ar) taisymo (remonto) išlaidų padengiama privačiomis fizinių ir (ar) juridinių asmenų lėšomis, tokio kelio ir kelio statinio tvarkymo darbams gali būti teikiamas prioritetas.

Plačiau skaitykite vasario 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Žemės mokestis gerokai padidėjo,tai kur tie pinigai dingo,,ar neliko savivaldybėje? Tai gal kaimo keliams užtektų?

  • Tam mokamas

  • Kaimuose kelius gadina žemės ūkio technika ir sunkesvorės mašinos vežančios žvyrą tai gali ir prisidėti prie kelio remonto teko matyti kaip per kaimo asfaltuotą dangą tempe žemei lyginti metalinius volkus.

    • Ne tik kaime, bet ir pačiam Kupišky, per centrą esu matęs tokių agregatų važiuojant. Nenuostabu, kad tokia šūdina kelių būklė mieste

  • Mes ir taip pakankamai nemažai prisidedame prie kelių tvarkymo mokesčių forma, bet jei nemokama racionaliai tvarkytis su gautomis lėšomis, tai kelia nerimą dėl gebėjimo atlikti jiems skirtą darbą.
    Turbūt kam tai kyla didelis noras visus išvaryti su kastuvais priverstiniams kelių tvarkymo darbams.

    • Tam kur raso apie sunkiasvores mašinas, pasidomėk kokie kelių mokeščiai pradedant nuo 1,5 t, apšalsi, jei nežinojai.

      • aga ypač ūkininkai veždami derlių keliomis priekabomis

  • Nejaugi atsiras norinčių? Valdiškus išvogė,dabar į kiekvieno kišenę lenda. Kas žino kur tie sudėtiniai pinigai nueis,į kieno kišenes?

  • Las Vegas, vadinasi….

    • Iš pradžių reiktų Kupiškio tarybos nariams Las Vegasą su šiupeliais padaryt. Kiek ten valandų prabezdą toj salėj, į metus kokių porą keliukų tikrai sutvarkytų.

  • Surinktus iš mokesčių pinigus ištaškė visokiems radarams, o dabar ubagauja, tipo per mażai baudų surenka… Kur dingsta krūvos sumokėtų mokesčių?

  • Jūs nebejuokaukyt. Sau kišenėn isidėsit? Prisižadat viskam ,kai tik ateinat ,o dabar žmoniu prašyti prisidėti, tai gal jus prisidėkite prie kiekvieno žmogaus gyvenimo, kad geriau gyventu ir t.t… o ne lupkit iš žmoniu. Kitu miestu keliai tvarkomi, o kas dedasi Kupiškyje ir rajonuose , tragedija didžiausia. Mašinu gadinimas, na jai mašina bira tokiais keliais važiuojant jus ir apmokėsit savivaldybe, nes kiek metu keliu nežiuryt visai. Kaip stovi eile ir niekas nejuda. Mažiau kiškyt kur nereikia ir pradėkit tvarkyti kelius.

  • Kada baigsit ubagaut? Siūskit tą Šalkauskį su ištiesta ranka prie bažnyčios, sumesim po porą euriukų. O jei rimtai, kur keliauja iš mūsų surenkami mokesčiai? Akcizas kurui, automobilių taršos mokestis ir kt., kurie praktiškai kiekvienais metais didėja.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video