2024/04/27

 

SOCIALINIŲ PROBLEMŲ SPRENDIMAS – PER PROJEKTUS

Savivaldybės Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Aukštikalnienė. Autorės nuotrauka

Sausio 25 dienos Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyta nemažai klausimų dėl paraiškų teikimo įvairiems projektams, susijusiems su socialinio būsto prieinamumo didinimu ir jo plėtra, grupinio gyvenimo namų kūrimu, dienos užimtumo paslaugų asmenims su negalia plėtra ir kt.

Jurga BANIONIENĖ

Grupinio gyvenimo namai

Šiuos projektus pristatė Savivaldybės Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Aukštikalnienė.

Taryba pritarė, kad Kupiškio rajono savivaldybės administracija teiktų paraišką projektui „Dienos užimtumo paslaugų plėtra asmenims su negalia Kupiškio rajono savivaldybėje“, o Kupiškio socialinių paslaugų centras dalyvautų partnerio teisėmis.

Pasak R. Aukštikalnienės, įgyvendinant projektą planuojama steigti 10 vietų dienos užimtumo centrą, kuriame numatoma įkurti socialines dirbtuves.

Tarybos narys Klaidas Miciūnas klausė, kur planuojama steigti šį centrą. Paaiškinta, kad Krantinės g. 30, netoli Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro. Tarybos narys atkreipė dėmesį, kad pastatas labai prastos būklės. Pasak R. Aukštikalnienės, įgyvendinus šį projektą, pastatas atrodytų visai kitaip.

Taip pat pritarta paraiškos teikimui projekto „Grupinio gyvenimo namų įkūrimas Kupiškio rajono savivaldybėje“ įgyvendinimui.

R. Aukštikalnienė paaiškino, kad planuojama steigti (statyti) dvejus grupinio gyvenimo namus, kuriuose būtų apgyvendinta iki 20 asmenų.

Plačiau skaitykite sausio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video