2024/04/29

 

ŠVIETIMO KOKYBEI KUPIŠKIO RAJONE GERINTI – PUSANTRO MILIJONO EURŲ

Konferencijos dalyviai. Autorės nuotrauka

Beveik prieš dvejus metus Kupiškio rajono taryba pritarė, kad rajono ugdymo įstaigos dalyvaus švietimo pažangos programoje „Tūkstantmečio mokykla“, kurią inicijavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Per tą laikotarpį buvo parengtas Kupiškio rajono savivaldybės švietimo pažangos planas. Jam įgyvendinti bus skiriamos europinės lėšos – tai 1,5 mln. eurų be PVM mokesčio.

Sausio 25 dieną Kupiškio viešosios bibliotekos konferencijų salėje rajono švietimo bendruomenei, projekto partneriams, rajono vadovams, Tarybos nariams ir kitiems šio renginio dalyviams pristatytas tas planas.

Dalyvavo ir „Tūkstantmečio mokyklų“ programos vykdytojų, Europos socialinio fondo agentūros, atstovai.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Iš esmės apie programą ir planą

Rajono švietimo pažangos planą pristatė Savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus atstovai.

Šio skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė sakė, kad planas parengtas, atsižvelgiant į rajono švietimo aktualijas. Ji padėkojo visiems šio plano rengimo partneriams, rajono ugdymo įstaigų vadovams ir pedagogams, kurie savo įžvalgomis prisidėjo prie jo parengimo.

Konferencijoje kalbėjęs rajono meras Algirdas Raslanas pasidžiaugė, kad į rajoną ateina ši didelė investicija. Jo nuomone, planas, kuriame numatytos 47 veiklos, pagilins žinias, studijų kokybę, pagerins gyvenamąją aplinką, edukacines erdves, bus gera proga pedagogams kelti kvalifikaciją. Jo naudą turėtų pajusti visa vietos bendruomenė.

Meras išreiškė viltį, kad pažangos planas bus sėkmingai įgyvendintas ir turės tęstinumą.

Kalbėjusi Europos socialinio fondo agentūros Lyderystės ugdymo srities ekspertė Rūta Petrylaitė apibūdino esminius „Tūkstantmečio mokyklų“ programos ir kupiškėnų parengto projekto dalykus.

Pasak jos, programos kūrėjai mato viziją, kad kiekvienas Lietuvos vaikas gali mokytis šiuolaikiškoje ir atviroje mokykloje. Vienas svarbiausių tikslų yra mažinti švietimo kokybės skirtumus, mokinių pasiekimų atotrūkius visoje Lietuvoje.

Plačiau skaitykite sausio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kol tėvai nusimetinės atsakomybę dėl savo vaikų švietimo ir kaltins visus kitus tik ne save, kad jų vaikas atsilikėlis, tol švietimo lygis bus žemas

  • Paskaitykit ką parašėt.Jei negebate ,prašykite pagalbos.Milijono nereikės.

  • Pirma reik pasenusius sugedusius žmones išmetit gal tada jaunimas ineš kaška naujio i Kupiški nes dabar tiepatys veidei kraunantys sau i kišenes ir visada vis maža

    • Ką laikai jaunimu kai pensija nuo 65 metų? Ar savo vaikus leisi mokytojauti kir kelti švietimo lygį?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video