2024/04/27

 

„AMRITA“ – NE TIK ŠOKIAI, TAI – GYVENIMAS

Kupiškio kultūros centro senjorų pramoginių šokių kolektyvas „Amrita“ mini savo veiklos 30 metų jubiliejų ir šeštadienį kviečia į šventinį koncertą. Autorės nuotrauka

Kupiškio kultūros centro senjorų pramoginių šokių kolektyvas „Amrita“ sausio 27 dieną kviečia į savo jubiliejinį renginį – 30-mečio koncertą. Čia pasirodys ne tik patys jubiliatai, bet ir bendraminčiai iš kitų miestų. Šią savaitę apsilankėme „Amritos“ repeticijoje ir prisiminėme šio kolektyvo ištakas, pasikalbėjome apie trisdešimt metų besitęsiančią veiklą, pasidžiaugėme tuo, kas vienija, suburia šokėjus.

Jurga BANIONIENĖ

Jubiliejiniai koncertai – tradicija

Senjorų sportinių šokių klubo „Amrita“ prezidentas Virginijus Paliulis sakė, kad jubiliejiniai koncertai žymi tam tikrą ribą, visam laikui lieka atmintyje, todėl svarbu juos rengti. Stengiamasi tai daryti kas penkmetį.

„Tai kartu parodo, kad kolektyvas gyvas. Patiems labai malonu būna po kiek laiko prisiminti, pasižiūrėti nuotraukas, filmuotą medžiagą. Turime daug draugų, sportinių šokių kolektyvų iš Vilniaus, Kauno, Ukmergės, Panevėžio, su kuriais bičiuliaujamės daug metų, dalis jų dalyvaus ir šeštadienį vyksiančiame koncerte. Jį pavadinome „Kelione laiku“. Šoksime ir seniausius savo šokius, ir tuos, kuriuos šokame dabar“, – kalbėjo V. Paliulis.

Šiandien kolektyve yra 18 aktyvių narių. Šokėjų amžiaus vidurkis – 60 metų. Vyriausia pora – Stanislava ir Apolinaras Petravičiai, jų amžių sudėjus, būtų net 147 metai. Jauniausios poros bendras amžius nesiekia 100 metų.

„Didžioji dalis narių daugelį metų šoka „Amritoje“. Paskaičiavau, kad per pastarąjį dešimtmetį į kolektyvą atėjo 4 nauji žmonės, buvo ir daugiau, bet taip susiklostė aplinkybės, kad jie nebešoka. Tai rodo, kad kolektyvas labai brandus, nuo seno esame kartu. Patį didžiausią veiklos piką išgyvenome nuo veiklos dešimtmečio iki dvidešimtmečio, dabar ramesnis laikotarpis, bet kiti dalykai tampa svarbesni, bendrystė, kurią patiriame būdami kartu. Tai mums savotiška terapija, gerai jaučiamės emociškai tarp savų žmonių.

Mus visus jungia šokio dvasia, esame skatinami tobulėti, nepasiduoti, nesenti. Juk šokis – jaunystės eliksyras. Be koncertų, repeticijų, mus vienija ir daugybė kitų dalykų. Turime tradicines išvykas, dažniausiai keliaujame po Lietuvą. Kiekvienas prezidentas stengiasi sugalvoti kažką naujo, mano prezidentavimo metu atsirado tradicija kiekvieną vasarą plaukti baidarėmis, renkamės vis kitą neišbandytą maršrutą. Bendraujame, susitinkame su kitais šokėjų kolektyvais, vyksta šokių vakarai visoje Lietuvoje, per metus stengiamės išvykti bent į keturis“, – apie kolektyvą ir jo veiklą pasakojo V. Paliulis.

Beveik 30 metų senjorų pramoginių šokių kolektyvui „Amrita“ vadovavo choreografė Irina Bubnova.

„Su ja perėjome ir ugnį, ir vandenį. Irinos vedami visuomet sparčiu žingsniu žengėme į priekį. Didžiulė padėka jai už rūpestį, kantrybę, nemažai kolektyvas pasiekė būtent jos dėka. Teko koncertuoti ir užsienyje. Nuo praėjusių metų rugsėjo ją pakeitė jaunas, energingas vadovas Nikita Zimin. Irinai labiau patiko standartiniai, Nikitai arčiau širdies Lotynų Amerikos šokiai, jis pats šoka, dalyvauja varžybose. Taigi, nauji vėjai, su kito vadovo atėjimu atveriame naują savo kolektyvo veiklos puslapį“, – kalbėjo V. Paliulis.

Šokis – pabėgimas nuo kasdienių rūpesčių

Net keturias kadencijas klubo prezidento pareigas ėjęs Kęstutis Paliulis, pakeitęs pirmą prezidentą Stanislovą Rugaitį, su žmona Rima „Amritoje“ atsidūrė sūnaus Tautvydo dėka. Jis tuomet šoko sportinių šokių klube „Pumpurėlis“.

„Vis atveždavome, po repeticijos pasiimdavome. Po vaikų ir jaunimo šokti rinkdavosi senjorai dabartinėje Povilo Matulionio progimnazijoje. Pagalvojome, kad valsą šokti mokame, gal pabandome. Taip ir prisijungėme. Paskui, turbūt S. Rugaičiui ar Virgilijui Beinorui kilo mintis įregistruoti klubą, kaip juridinį asmenį Registrų centre“, – pasakojo K. Paliulis.

Plačiau skaitykite sausio 26 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video