2024/04/27

 

SPORTO AIKŠTELĖJE – LEDO ČIUOŽYKLA

Į laikiną čiuožyklą atėjusios kupiškėnės turėjo pastabų – ledą reikėtų palyginti, nes vietomis jis labai grublėtas. Autorės nuotrauka

Stebina šios žiemos orai. Kalėdos buvo su rudens atspalviu, o beveik prieš savaitę paspaudė seniai buvęs šaltis.

Kupiškio rajono savivaldybė nutarė šiemet nudžiuginti žiemos pramogų mėgėjus ir Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto aikštelėje išliejo ledą, įrengė čiuožyklą.

Pasidomėjome, ar yra ateinančių pačiužinėti žmonių.

Jurga BANIONIENĖ

Džiaugiasi proga vėl išsitraukti pačiūžas

Antradienio vakarą ledo čiuožykloje daugiausia pramogavo vaikai. Jiems žiemos linksmybėms tinka viskas: ir kalnas, nuo kurio galima nusileisti su rogutėmis ar čiuožynėmis, ir išlietas ledas. Kiek vėliau pavyko sulaukti ir kelių kupiškėnių, kurios atskubėjo su pačiūžomis.

Vijolė Tubelytė teigė, kad čiuožti jomis išmoko būdama vaikas.

„Broliui kažkas padovanojo pačiūžas, tai su jomis ir mokiausi pati. Visokių užšalusių balų rasdavome, kai yra noro, nesunku. Ir su slidėmis taip pat čiuožiu. Vaikystėje nuo kalno prie Kupos žiemą kone kasdien slidinėdavome. Tai, ką išmoksti, nepasimiršta.

Prieš aštuonerius metus dar gyvenau kaime, Slavinčiškyje, mūsų kieme buvo tvenkinys, ant jo čiaužydavau su pačiūžomis. Kupa šalia, tai ir ten nueidavau“, – pasakojo Vijolė.

Plačiau skaitykite sausio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video