2024/04/28

 

KUPIŠKYJE PLANUOJAMA STEIGTI UKRAINOS CENTRĄ

Rajono meras Algirdas Raslanas ir grupė Kupiškyje gyvenančių ukrainiečių dalyvavo Ukrainos centre vykusiame renginyje, į kurį atvyko Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Lietuvos Prezidentas Gitanas Nausėda. Renginio dalyvių nuotrauka

Lietuvoje trečiadienį viešint Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui, į susitikimą su juo, šalies Prezidentu Gitanu Nausėda buvo išvykęs ir Kupiškio rajono savivaldybės meras Algirdas Raslanas, grupė Kupiškyje prieglobstį radusių ukrainiečių.
Jie dalyvavo Vytauto Didžiojo universitete įsteigtame Ukrainos centre vykusiame renginyje.

Algirdas Raslanas sakė, kad buvo gautas oficialus kvietimas dalyvauti renginyje Ukrainos centre.
Renginio dalyvių nuotrauka

Jurga BANIONIENĖ

Darbas jau pradėtas

Pakalbintas rajono vadovas A. Raslanas sakė, kad buvo gautas oficialus kvietimas dalyvauti renginyje Ukrainos centre.

Pasak mero, šio centro steigimas inicijuotas Lietuvos pirmosios ponios Dianos Nausėdienės kartu su Ukrainos pirmąja ponia Olena Zelenska siekiant sukurti ukrainiečių bendruomenei Lietuvoje skirtą atvirą kultūros, švietimo ir bendruomeninių paslaugų erdvę. Vytauto Didžiojo universitetas suteikė patalpas, vyksta įvairios veiklos.

„Per NATO susitikimą ir O. Zelenska lankėsi centre, galvota, kad atvykus Ukrainos prezidentui jo vizitas čia irgi turėtų įvykti. Kitas dalykas, kad visuose Lietuvos rajonuose yra ukrainiečių. Prezidentūros, Ukrainos centro, pirmosios šalies ponios mintis buvo tokia, kad visuose rajonuose reikėtų turėti po nedidelį centrą.

Kol kas ši iniciatyva vangiai plėtojasi, bet mes jau pradėjome darbą mąstydami, kaip jį įsteigti. Dabar ieškome galimybių, kaip pradėti veiklą.

Į Ukrainos centrą Vytauto Didžiojo universitete mus pakvietė neatsitiktinai, bet todėl, kad steigiame tokį centrą“, – tvirtino meras.
Kartu su rajono vadovu renginyje dalyvavo ir grupė Kupiškyje gyvenančių ukrainiečių.

Plačiau skaitykite sausio 12 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • O ta mergužėlė kur prie mero nugara prisišliejusi irgi ukrainietė?

  • Pusruskių dezertyrų centras.

  • Eikit dirbti,visur reikia darbuotoju, Kiek vyru ukrainieciu Kupiskyje ,kodel jie negina savo salies??? Gatvese vien rusu kalba kalbasi ,buriais vaiksto,jau centras ikurtas.

  • Jeigu į centrą priims gražias tai mes uz:)))

  • o kodel vien moterys juk pilna ir vyrų

    • Vyrai dabar bijo mobilizacijos, niekur viešai nebesirodo

      • vyrai dirba, moterys kupishkyje darbo neturi, uzuot rašykit tokius komentarus, galvok galva!

        Mes žiūrėtume į jus, jei būtų tokia situacija, kaip greitai eitumėte kovoti už savo šalį! Galite tik kalbėti, bet iš tikrųjų būtumėte tiesiog išėję ir pajudėję toliau!

  • O kiek Kupiskio rajone gyvena ukrainiečių?

  • Ir ku jis daris tas centras?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video