2024/04/28

 

ALGIRDAS RASLANAS: „ŠIMTU PROCENTŲ ESU ČIA“

„Visiems linkiu džiugių, puikių, sveikų švenčių. Labai sėkmingų ateinančių metų, kad nors dalis tų planų, kuriuos išdėsčiau, išsipildytų“, – linkėjo meras Algirdas Raslanas. Autorės nuotrauka

Tirpte tirpsta paskutinės šių metų valandos. Prieš pat Naujuosius Metus ištaikėme minutę pakalbinti Kupiškio rajono savivaldybės merą Algirdą Raslaną.

Kalba sukosi apie šių metų patirtį ir apie kitąmet Savivaldybės laukiančius darbus, kaip visa tai turėtų pagerinti rajono žmonių gyvenimą, kaip patys gyventojai galėtų prie to prisidėti, ko rajono meras linki kupiškėnams Naujųjų Metų proga.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Permainų sūkuryje

A. Raslanas teigė, kad šie metai buvo išskirtiniai, kupini labai didelių pokyčių. Bet viskas nuo pat pradžių gana sėkmingai klostėsi.

„Daug pastangų teko įdėti Vytauto Didžiojo universitete tobulinant veiklas Ukrainos centre, kuriam Lietuvoje buvo skiriamas nemažas dėmesys iš prezidentūros rūmų ir iš kitų institucijų, iš užsienio šalių ambasadų. Tas darbas savotiškai buvo įdomus, bet kartu buvo įsipareigojimas ir Kupiškiui. Čia reikėjo dalyvauti visuose šiemet vykusių savivaldos rinkimų etapuose.

Visgi suderinti tiesioginį darbą ir rinkimų procesą buvo nelengva. Į rinkimus buvau įsitraukęs geranoriškai ir tikslingai, galvodamas apie Kupiškio rajono perspektyvą ir ateitį, nes teko daug sužinoti, dėtis į galvą ir analizuoti, mąstyti, kurti. Tai buvo į naudą. Kai supranti visą brėžinį, ateina didesnis aiškumas.

Nutiko taip, kad pavyko laimėti mero rinkimus, kad žmonės pasitikėjo. Tai buvo virsmas su didžiuliu kalnu atsakomybės ant pečių. Vienas dalykas yra išklausyti žmonių bėdas, rūpesčius ir svajones rinkimų kampanijos metu ir visai kitas dalykas, kai pajunti, kad tuos žmonių lūkesčius reikės įgyvendinti visai tavo komandai per trumpą laiką. Manau, kad treji metai labai trumpas laikotarpis galvojant apie Savivaldybės raidos mechanizmą“, – buvo įsitikinęs A. Raslanas.

Meras sakė, kad dabartinis gyvenimas turi ir privalumų. Jam labai malonu tai, kad čia su žmona turi sutvarkytus namus. Žinoma, tvarkymą dar reikia tęsti, kad viskas būtų taip, kaip jiedu nori.

Gerai, kad gali ramiai išvažiuoti į darbą ir ramiai sugrįžti, kad nereikia gaišti laiko automobilių spūstyse. Tai padeda susikaupti darbams.

„Šimtu procentų esu čia. Gal buvo sunkiausia susipažinti su kolektyvu, su organizacijomis, jų veiklomis. Galvoti apie rūpesčius. Pradėjau eiti pareigas metų pabaigoje, kai baigiasi ir finansiniai metai. Buvo iškilęs klausimas, kiek dar galime efektyviai panaudoti turimų pinigų įsigijimams, kiek ir kam juos skirti. Visos organizacijos stokoja tai vienų, tai kitų dalykų, nori juos įsigyti.

Džiaugiuosi, kad Savivaldybės Finansų ir biudžeto skyrius su vedėja Reda Totoriene priešakyje pinigus leidžia taupiai, stengiasi juos panaudoti kuo efektyviau. Todėl padedant administracijos direktoriui Arūnui Valintėliui, finansinė Savivaldybės padėtis gana gerai valdoma.

Administracijos žmonės išmano savo darbą. Naujas idėjas su jais aptariame bendrai. Džiaugiuosi vicemeru Valdu Šateika. Mano komanda kaip ir jau suformuota.

Kartais tenka truputį „apsistumdyti“, kad procesai vyktų greičiau. Susitikimai su organizacijų, verslo atstovais rodo, kad didesnė dalis inteligentijos ir kitų žmonių supranta ir turi didžiulį norą keistis, nori greitų pokyčių. Bet čia iškyla daug problemų, kurias esame identifikavę“, – kalbėjo meras apie pirmus savo darbo žingsnius Savivaldybėje.

Plačiau skaitykite gruodžio 30 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Sveikinu ,jūs man patinkat .

  • Su Naujais metais.Sėkmės.

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video