2024/04/29

 

DĖL PAREIGINĖS ALGOS KOEFICIENTO NUSTATYMO – DISKUSIJOS

Kontrolierė Vilma Mažeikienė (viduryje). Autorės nuotrauka

Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnybos kontrolierei Vilmai Mažeikienei Kupiškio rajono savivaldybės taryba nustatė pareiginės algos koeficientą. Svarstant šį sprendimo projektą, kilo tam tikrų diskusijų.

Jurga BANIONIENĖ

Kupiškio rajono savivaldybės Teisės skyriaus vedėja Jovita Bakanaitė-Talačkienė per posėdį teigė, kad Tarybos prašoma nustatyti konkretų pareiginės algos koeficientą, kuris įsigaliotų nuo 2024 m. sausio 1 d.

„Seimui priėmus Valstybės tarnybos įstatymo pakeitimo įstatymą, kuris įsigalios nuo sausio 1 d., įvyko labai daug pokyčių. Pagal įstatymo nuostatas, įstaigos vadovams nebebus skaičiuojamas ir mokamas priedas už tarnybos Lietuvos valstybei stažą. Taip pat įstatymo nuostatos numato, kad pareiginė alga apskaičiuojama pareiginės algos koeficientą dauginant iš bazinio dydžio. Jis yra nustatytas 1 785,4 Eur.

Perskaičiavus dabartinį Savivaldybės kontrolierės atlyginimą su turimu stažu, pareiginės algos koeficientą sudaro 2,1. Koeficiento maksimumas gali būti iki 2,5“, – paaiškino J. Bakanaitė-Talačkienė.

Plačiau skaitykite gruodžio 28 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Tai čia ta ,kur suėdė merą,ės ir kitus būkit atidūs…

    • Tai, kad žmogėdra ant rajono buvo tik meras. Tai meras nepajėgė jos suėsti. Per daug kietas stuburas pas ją. Merui dantys net atšipo. Nereikia ėsti, ko apžioti negali.

    • Aha, suėdė… Mero savanaudiškumas viską sustatė į savo vietas. Dėl jos ,,bjaurumo“ tarybos nariai negalėjo pelnytis iš čekučių? Kaii visur siautėjo tas skandalas, pas mus nerado nieko. Tai čia gerai ar blogai? Vagims valstybės tarnyboje ne vieta. Vienareikšmiškai ir visi subinlaižiai neteisinkit vagysčių.

      • Ar tikrai nerado?

  • Ir toliau eina galvom šį personą, nejaugi neatsiras protingų į vietą patubdyt, ir kad darbą dirbtų oi oi .

    • Nu nesu mačiusi, kad ji ant galvos vaikščiotų…. Jonai, išsiblaivyk….o tai dar drakonai pradės vaidentis….

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video