2024/04/27

 

BEVEIK IŠKEPTAS SLUOKSNIUOTAS RINKIMŲ „PYRAGAS“

Per Tarybos posėdį prisiekė nauja rajono Tarybos narė socialdemokratė Aušra Vapšienė.

Ketvirtadienį, lapkričio 30 dieną, vykęs Kupiškio rajono savivaldybės Tarybos posėdis buvo pirmas, kuriam pirmininkavo naujas rajono meras Algirdas Raslanas.

Debiutas buvo geras. Posėdis vyko dalykiškai. Be to, pirmą kartą politikai sėdėjo prie naujų stalų ir galėjo nesibaiminti, kad bus apdraskytos jų rankovės.

Tik šiek tiek užtruko posėdžio pradžia, nes dėl prastų žiemiškų oro sąlygų vėlavo atvykti Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovas, kuris tą dieną priėmė naujos Tarybos narės Aušros Vapšienės, kuri pakeitė į merus išrinktą socialdemokratų atstovą A. Raslaną, priesaiką.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Atsirado dauguma, opozicija ir dalis komitetų

Posėdžio pradžioje rajono Tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas Augenijus Cesevičius pranešė, kad anksčiau pasirašyta jų frakcijos ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos rajono Taryboje bendradarbiavimo sutartis ir kad šios abi frakcijos sudaro rajono Tarybos daugumą.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija rajono Taryboje pasiskelbė opozicija, opozicijos lydere tapo frakcijos seniūnė Eglė Blaževičienė (pirma iš kairės).

Savo ruožtu Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai pasiskelbė rajono Tarybos opozicija. Informuota, kad opozicijos lyderė bus šios partijos atstovė Eglė Blaževičienė.

Posėdžio pradžioje taip pat nutarta patvirtinti naujas rajono Tarybos komitetų sudėtis, išrinkti ir patvirtinti tų komitetų pirmininkus ir jų pavaduotojus.

Plačiau skaitykite gruodžio 2 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Rajono vicemeru, mero teikimu, tapo konservatorių frakcijos atstovas Valdas Šateika.
Autorės nuotraukos
Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Nieko socdemai nepraleido pagal rinkimų sąrašą eina A. Vapšienė taip išreitingavo rinkėjai ir nieko socdemai negali keisti be rinkiminės komisijos po jos eina S .Kurklis aišku kad būtų geresnis tarybos narys teisininkas o be to ji ir iš partijos išėjo socdemų ,bet va taryboje būti su socdemais nori nors dabar kiek žinome Valkiunui atstovauja tai jei ji turėtų nors truputėlį sąžinės tai būtų atsisakius mandato ,bet matai čia pinigus moka nemažus tai kam užleisti kitam jei galiu pati be sąžinės griaužaties pasiimti

  • Sveikinimai Valdui, nes jis susitvarkys. Ko nemoka išmoks, ko nežino-sužinos. Stiprybės ir sėkmės jam.

  • Manau viskas bus gerai. Protingi žmonės, stengsis priimti teisingus sprendimus ir dirbs mūsų visų labui. Sėkmės, Valdai.

  • Būtų solidi moteris a. v., tai būtų užleidusi vietą Sigitui Kurkliui. Kuris tikrai būtų geras variantas taryboje.

  • Ną nežinau, ar V.Šateika būdamas 13m galėjo ginti parlamentą ir televizijos bokštą. Kažką meras supainiojo. Ne bent su tėvais nuvažiavęs ir trypčiojo apie televizijos bokštą. Mano sūnus būdamas isčiose ir gynė parlamentą ir televizijos bokštą, bet taip neišaukštintas.

    • Valdas ŠATEIKA
      Sausio 13-osios atminimo medalis
      Lietuva 1992-03-04 I-2361

    • Nesupainiojo. Pasak jūsų „trypčiojo“…buvimas kartu su visa minia drąsių žmonių pasiryžusių kovoti plikom rankom už laisvę.. kai bailiai pabėgo, o aplink kareiviai, kulkos ir buožės..va todėl Valdas ir yra Lietuvos patriotas. Dėl to didžiausia jam pagarba.

  • Socdemų ir TS-KD sąjunga tik patvirtina, kad abi šios partijos turi tą patį šeimininką. Pagal savo ideologiją, šios partijos visškai nesuderinamos, bet ar reikia derintis, kai jungia vienas bendras tikslas- lovys?

  • Kaip čia dabar jauna graži ir talentinga ir visaip aukdtnama liko be posto net neteko ir komiteto pirmininkės posto, varškės net komiteto pirmininkės pavaduotoja ne išrinko tai kaip gi čia bus……..

    • Jums turbūt nedašyla ką reiškia politika.?Juk matėt,kad buvo susivieniję visos partijos prieš vieną.Tai jau nelaimėjimas…Na,nebepavydėkit tai moterei.Ji turi darbą ir toliau dirbs visų mūsų labui…žinot?kas pavydi,tam ne koks gyvenimas nusimato .Ramaus Šv.Kalėdų laukimo!

  • Kazka praleidau, a. v. taryboj?? Ar cia rimtai? Keistokas socdemu sprendimas. Negi geresniu nebuvo?

  • Džiaugiamės, kad rajonui vadovaus geri ir protingi žmonės. Patinka , kad ir meras , ir vicemeras yra ramūs, kultūringi ir vyrai, tikimės, kad bus viskas gerai, tegu Dievas jiems padeda ir duoda jiems sveikatos atsakinguose ir nelengvuose darbuose.

  • V. Šateika tikrai vertas. Sveikinu. O A. Vapšienė tikrai neverta.

    • Nebėra kam…

  • Kol kas tik salotos) o su laiku, kad tik nesigautų virtiniai bepročiai:))))

  • Ir Kupiškėnai džiaugiasi.

  • Sveikiname Valdą Šateiką! Jūs vertas šių pareigų! Sėkmės!

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video