2024/04/28

 

ARTIMŲJŲ KAPUS PADĖS SURASTI KAPINIŲ SKAITMENINIMO SISTEMA

Kristinos Valytės nuotrauka

Lietuvoje populiarėja kapinių skaitmeninimas, kuris pasitarnauja giminaičiams, ieškantiems savo artimųjų kapų.

Kupiškio rajono kapinės taip pat bus suskaitmenintos – bus sukurti tikslūs skaitmeniniai kapinių žemėlapiai, kiekviena kapavietė turės savo identifikacijos numerį ir tikslias koordinates, bus įdėtos kiekvienos kapavietės nuotraukos, suskaitmeninti visi popieriniai laidojimo žurnalai, visi tekstiniai, grafiniai duomenys susieti su konkrečiomis kapavietėmis.

Jurga BANIONIENĖ

Apie poreikį

Plačiau su pradėtu įgyvendinti kapinių skaitmeninimo projektu supažindino Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Viešųjų pirkimų ir strateginio planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Asta Visockienė.

Kupiškio rajono savivaldybė kartu su Pasvalio rajono savivaldybe pagal jungtinės veiklos sutartį įgyvendina projektą „Panevėžio apskrities Kupiškio ir Pasvalio rajonų unikalios skaitmeninės kapinių duomenų bazės sukūrimas, jos atvėrimas gyventojams ir laidojimo viešųjų paslaugų bei duomenų administravimo procesų skaitmeninimas“. Jo vertė 514 600 Eur. Projektas remiamas Europos Sąjungos.

Kupiškio ir Pasvalio rajonų savivaldybių administracijos atsakingos ir teikia viešąsias paslaugas šių rajonų 374 kapinėse (187 Kupiškio rajone ir 187 Pasvalio rajone).

Plačiau skaitykite lapkričio 18 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video