2024/04/28

 

KRAŠTIEČIUOSE – GATVĖS REMONTAS

„Kupiškėnų minčių“ o skaitytojai teiraujasi, kokie darbai atliekami Kupiškyje, P. Mažylio gatvėje, kas bus daroma buvusioje kareivinių teritorijoje, prekybos centro „Maxima“ kieme, kur supiltos žvyro krūvos. Tuos klausimus uždavėme Kupiškio rajono savivaldybės specialistams.

Autorės nuotraukos

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Mažvydas Šalkauskas, Infrastruktūros skyriaus vedėjas, atsakė, kad dėl kapitalinio P. Mažylio gatvės remonto pasirašyta sutartis su UAB „Melingos keliai“ už 825 080,20 eurų.

Darbams bus panaudotos šiam projektui skirtos Europos Sąjungos ir Savivaldybės biudžeto lėšos.

P. Mažylio gatvės kapitalinio remonto metu bus atnaujinta šios gatvės danga, šalia įrengtos automobilių statymo vietos, įrengta nauja danga pėstiesiems ir dviratininkams.

Buvusių kareivinių kieme prie „Maximos“ šiuo metu nieko neplanuojama daryti, ten laikinai sudėtos medžiagos, skirtos P. Mažylio gatvės kapitaliniam remontui.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Kadangi darbai visą žiemą nevyks, klausimas kam reikėjo sudėti cementinių bortų paletes kiemo mašinų aikštelėje? Sudaromas dar didesnis nepatogumas gyventojams! Be to iki pavasario gatvė bus neapšviesta, nes priimtas labai neracionalus sprendimas..

    • Vien į pabaigtą Ugniagesių gatvės remontą pažiūrėkit- racionalumo nerasta ten. Atrodo, reiktų džiaugtis suremontuota gatve, bet …Paeksperimentuosim prasilenti šia gatve žiemą. Net tarybos nariai galvas kraipo, kas tokį nesąmoningą gatvės projektą pasirašė. Bet mums patinka lipti ant grėblio…Matyt mažai tvoja. Dabar tas pats darosi su Mažylio gatve! Iš plačios gatvės daro gatvelę bet su plačiais šaligatviais, dviračių taku
      Iki kur tas dviračių takas nuves? Iki sankryžos? Atsipeikėkit valdininkai, kol dar nevėlu! Palikite Mažylio gatvę tokio pat pločio, kokio ji buvo

  • Jei esate protingas, tai turėtumėte suprasti, kad stovėjimo aikštelių įrengimas važiuojamosios dalies sąskaita, nėra protingas sprendimas. Mašinų stovėjimo aikštelių įrengimui, Kupiškio miesto teritorijoje, vietos daugiau negu užtenka.

  • „Siaurinimas“ dabar yra labai madingas reikalas. Įrengti plačią gatvę nėra sudėtinga, o ir sąlyginai pigu. Todėl, projektuojamos gatvės su visokiais „pribumbasais“, kurie ne tik ,kad nesprendžia eismo problemų, bet atvirkščiai- jų sukelia dar daugiau. Kodėl taip daroma? Todėl, kad reikia dirbtinai išbranginti tiek projektavimo, tiek paties remonto darbus ir taip, visiems , suinteresuotiems „užsidirbti“. „Pribumbasai“- tai visokios salelės, nuovažos, žiedeliai, bušerduotų akmenų trinkelės, akmenų sienelės ir visi kiti , tikrai nebūtini įrenginiai, kurie remonto kainą didina kelis kartus. Ir visiems nusispjaut, kad žiemą bus problemų su sniego valymu. Nors, sniego išvežimas, taip pat geras biznis.

    • … Sako, kad Žemėje vyksta nevaldomas klimato atšilimas ir sniegas pas mus apskritai taps retenybe.

      P.S. O tai, kad visa Mažylio gatvė užstatyta gyventojų automobiliais, sniego valyti ir prasilenkti netrukdo?

  • Taigi nieko tegu siaurina, paskui kai žiemą neprasilenks mašinos galės raudot kad neturi su kuo sniego isvezt.

  • Cha cha salkauskai ne laikas dar i pencija seneli??

  • Ar gatvę irgi taip susiaurins kaip ir Ugniagesių?

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video