2024/04/27

 

SUSITAUPĘS JUODAI DIENAI GALI LIKTI BE ŠILDYMO KOMPENSACIJOS

Skiriant piniginę socialinę paramą, vertinama turimo turto visuma: nekilnojamasis turtas (statiniai, žemė), kilnojamasis turtas (transporto priemonės, žemės ūkio technika), finansinis ir kitas vertingas turtas (piniginės lėšos, turimos bankuose, kitose kredito įstaigose, pasiskolintos ir negrąžintos lėšos, vertybiniai popieriai ir pan.). Rasos Čepaitės nuotrauka

Nors šildymo sezonas šiemet prasidėjo gerokai vėliau nei pernai, gyventojai su nerimu laukia pirmų sąskaitų už šildymą ir nedelsdami kreipiasi dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijų.

Pagal naują Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pakeitimą, nuo šių metų spalio 1 d. skiriant piniginę socialinę paramą, vėl pradėta vertinti asmenų turimą turtą.

Plačiau šiuos pokyčius pakomentavo Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėjo pavaduotoja Greta Urbonaitė.

Jurga BANIONIENĖ

Kiek prašymų dėl būsto šildymo kompensacijų jau gauta?

Šiuo metu dėl kompensacijų už būsto šildymą gauti 1665 prašymai.

Ar išaugo besikreipiančių dėl šildymo išlaidų kompensacijų skaičius, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu?

Prašymų dėl būsto šildymo (centralizuotai ir kitu kuru) praėjusį sezoną nuo 2022 m. rugsėjo iki 2022 m. spalio 25 d. imtinai priimta 1684 (miesto ir seniūnijų gyventojų). Tuo pačiu laikotarpiu šiemet – 1665. Taigi, didelio skirtumo tarp šio ir praėjusio šildymo sezono nėra, kreipiasi panašiai pareiškėjų, nors, pavyzdžiui, 2020 metais tuo pačiu metu kreipėsi tik 630 pareiškėjų.

Pagal naują tvarką, nuo šiol vertinamas ne tik asmenų gaunamos pajamos, bet ir turimas turtas. Koks turtas bus vertinamas?

Plačiau skaitykite spalio 31 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

PALIKTI KOMENTARĄ

Rekomenduojami video