2024/05/02

 

DIDELIŲ RAJONO VALDŽIOS PERMAINŲ AKIVAIZDOJE IR SĄMOKSLO ŠEŠĖLIAI

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos lyderė Eglė Blaževičienė (kairėje) po posėdžio klausinėjo savo kolegą Vidmantą Paliulį (antras iš dešinės), ar šis ketina pereiti pas socialdemokratus. Autorės nuotraukos

Eilinis, bet su užuominomis apie dideles permainas, buvo Kupiškio rajono tarybos spalio 26 dienos posėdis. Per šį posėdį gimė dar viena frakcija. Atsisveikino Taryboje dirbęs išrinktas meras. Paskelbta neeilinio Tarybos posėdžio data.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Spalio 26 dieną paskutinį kartą rajono Tarybos posėdį vedė laikinai mero pareigas einantis rajono Tarybos narys Virginijus Umbra. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai nesėkmingai susiklostę pirmalaikiai mero rinkimai, ko gero, aukštesnių postų nežada nei šiai partijai atstovaujančiam laikinam merui, nei kitiems jo bendrapartiečiams. Žinoma, tikriausiai keisis opozicija, bus laisva jos lyderio vieta. Kaip klostysis įvykiai, greitai išgirsime.

Iš posėdžio skubantys rajono Tarybos nariai pastebėjo tam tikras žodžių žiežirbas tarp dabartinės Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos vadovės Eglės Blaževičienės ir buvusio vadovo Vidmanto Paliulio.

V. Paliulis pakomentavo, kad E. Blaževičienė užsipuolė dėl to, kad neva jis išeinąs pas socialdemokratus.

„Niekur aš neišeinu. Kažkoks marazmas“, – vėliau kalbintas telefonu teigė šis politikas.

E. Blaževičienė tvirtino, kad girdėjo tokias kalbas, todėl ėmė ir tiesiai bendrapartiečio to dalyko paklausė. Tik tiek.

„Gal oponentai šiuos gandus skleidžia? Visokių kalbų girdėti ir apie kitas partijas. Gal visi dar neatvėsę nuo praėjusių mero rinkimų? Reikia tikėtis, kad viskas pamažu įeis į vėžes“, – vylėsi Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos lyderė.

Augenijus Cesevičius, socialdemokratų frakcijos vadovas, paklaustas apie frakcijos padidėjimą, tik nusijuokė ir pasakė, kad niekas į jų frakciją iš kitur nesiprašė.

Socialdemokratų frakcijos lyderis Augenijus Cesevičius (antras iš kairės) teigė, kad į jų frakciją iš kitų partijų niekas nesiprašo.

Posėdžio pradžioje apie naujai užgimusią liberalų frakciją pranešė šiai partijai Taryboje atstovaujantis Klaidas Miciūnas. Jis pareiškė, kad Liberalų frakcijos rajono Taryboje seniūnas bus Žilvinas Aukštikalnis, o jis pavaduotojas. Liberalai įgijo svorį ir teisę steigti frakciją, kai jų gretas papildė Ž. Aukštikalnis, palikęs Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją.

Liberalų frakcijos atstovai rajono Taryboje (iš dešinės) Žilvinas Aukštikalnis ir Klaidas Miciūnas.

Per posėdį tylus ir santūrus buvo priešlaikinius mero rinkimus laimėjęs socialdemokratas Algirdas Raslanas. Jis tik pagyrė Eloną Brinkaitę, Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorę, už gerą Sveikatos centro steigimo aplinkybių apibūdinimą.

Vėliau A. Raslanas padėkojo Eglei Blaževičienei ir Genei Žilinskienei, komitetų vadovėms, su kuriomis kartu dirbo, laikinajam merui, kuris tolerantiškai vedė posėdžius, ir visiems kolegoms, su kuriais sutardavo, o kartais ir nesutardavo.

„Bet visi šypsosi. Taika. Baigiu šiandien Tarybos nario kadenciją“, – tokia gaida atsisveikino su trumpa rajono Tarybos nario patirtimi išrinktas meras.
Vyriausioji rinkimų komisija tą dieną spėjo oficialiai patvirtinti, kad Kupiškio rajono meru tapo socialdemokratų kandidatas A. Raslanas.

V. Umbra informavo, kad lapkričio 9 dieną skelbiamas neeilinis rajono Tarybos posėdis, kuriame prisieks naujas rajono meras.

Dėl nustatytų terminų, laiko stygiaus šios procedūros nebuvo galima atlikti per šį rajono Tarybos posėdį.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Blazeviciene geriau zino kiek partiju pakeite Bubuliene-nei vieno svento.Palikit Paliuli ramybei

  • Čia ,rašo tik tarybos nariai, savyvaldybės ir jai priklausančių įstaigėlių darbuotojai, kurie yra suinteresuoti jų draugų, ar jų pačių patekimu „prie lovio“, ar bent jau tuo,kad nukrenta ant žemės. Nei vienas, padorus kupiškėnas čia nesilanko, o jei ir ką parašo, tai purvais nesidrabsto.

    • Tu savo pletkyno karalienė!!!

  • Muša ir kapoja savą , bet kaip konkurentą ? Paliulio vietoj bėgčiau iš tos partijos neatsisukdamas. O jeigu dar koks kitas pletkas pasklis, pvz kad jis ufonautas, agentas, šnipas ar diversantas – tai ko tada imsis moteriškė?

    • Nesenai blaževičienė klykavo aš už Paliulį,aš už Vidmantą,va kaip keičiasi kailis

      • Kad Paliuliui kažkas negerai,Eglė kalta?Nebekliedykit!

  • Egle, tikra pletku boba, jei toks meras butu, tai nekazka.

    • Pletkų bobos,seniai yra ČIA. Rašinėja pasislėpę,kad tik sukiršint.Čia šitas pletkynas ir yra žmonių neapykantos,blogio ir pykčių štabas!

    • Šnekūs žmonės yra gerai.Tyleniai velnius galvoja.
      O kada baigsit pjaut tą moterį?Ji absuliučiai nieko ,o reitingai Kupiškyje aukščiausi.Pati fainiausia moteris.Pavyduoliai susimąstykit

      • Tai gal tu su ja ……….

  • Turėjom vieną – Dainiaus – fanatiškų fanų kompaniją, atsirado antra – Eglės. Būtų įdomu suleisti jas žodžių (ir ne tik) mūšiui.

    • Turių vidinę nuojautą, kad Eglės fanų klubas laimėtų šį mūšį, mat Dainiaus fanų klubo bent 85 proc. sudaro 70+ metų babcės, namuose pasikabinusios gerb. Dainiaus portretą ir (ar) kiekvieną rytą sukalbančios po maldelę prieš minėtąjį portretą.

      Visai primena tas damas iš mitingo už Paksą prieš daugybę metų (čia turiu omeny tas pačias, kur protezams bekrentant kaukia „PAKSAS GERIAUSIAS“).

  • Nebejuokinkit išrinktieji Kupiškio, gana su Paliuliu nusigribaujat, o dabar jau kalba eina apie vicemerus, tai irgi Subatenai, vienas beraštis, kita be ,,liežuvio“, tai va kas mažam Kupiškely sklando……..

  • Kaip galima nugirstais pletkais remiantis , maždaug viena boba sakė užsipulti savo partieti???Nei vienas, nei kitas nebuvo išrinktas kiek ėjo I rinkimus, nors Paliulis daugiau gavo palaikančių balsų ,o Blaževičienė 700 mažiau nei Paliulis . Ačiū Dievui, kad išrinko Raslaną, o tai jeigu rajono reikalus galimai tvarkytų pagal tai kokį pletką kas perdavė, tai rajonas ir riedėtų sėkmingai žemyn kaip užpakalio grioveliu?

    • Pletkų bobos,seniai yra ČIA. Rašinėja pasislėpę,kad tik sukiršint.Čia šitas pletkynas ir yra žmonių neapykantos,blogio ir pykčių štabas!

  • Labai tikimės, kad Eglė laimės kitus rinkimus, o per tuos tris metus sustiprės dar labiau. O tokie kaip šitas… atsisijos kaip akmenukai nuo smėlio

  • Kupiškio rajono žmonės zimo ką daro ir ką padarė išsirinko merą rodyta, tolerantiška ir supratinga tad sėkmės ir sveikatos jam. Jo buvusi opunente jau pradėjo veikt kažkas pasakė, kažkur girdėjo kad Paliulis išduoda ar ruošiasi išduoti valstiečių partija ir pradėjo stilius aiškus tiesa ar gandai reike kovot ir rietis matomai kitaip nemoka ar neišeina tai būtų buvęs ir rajono gyvenimas pagal gandus, pletkus, o kur teisybe ai ai. Pone pradėjo vadovauti rajono skyriui buvo 7 tarybos nariai dabar jau 6 na tai jau pasiekimas, praris keliata mėnesių galimai gali likt 5,o gal ir trys ir bus vėl labai gerai, tad artėja šio skyriaus pabaiga. Jeigu pritaikit ES politikos standartus tai vadovas po triuškinančią rinkimų pralaimėjimo, o ir frakcijos byrejimo prisiima politiniai atsakomybę atsistatydina, bet tik jaiai taikomas galimas standartas tad dar matysim cirku

  • Nesu girdėjęs,kad ten blogai.Matosi tik ,kad atsigavęs skyrius.

  • Blaževičienė kaip kaimo boba, pletkų stiliuje daugiau iš jos nieko nėra intrigantė reikia valstiečiam rinktis geresnį lyderį

    • Oponentams paranku būtų, ane? Nejuokink. Ji tokia stipri lyderė,kad gali pavydėti visi oponentai. Tas akivaizdu. Matom iš šono eiliniai.

    • Nesu girdėjęs,kad ten blogai.Matosi tik ,kad atsigavęs skyrius.

  • Kad jis visą svietą seniai jau juokina. Tegul eina, pliusą valstiečiams tik duos, kad tokių nebebus. Mero rinkimuose pavasarį už valstiečius nebalsavom vien dėl šio asmens.

  • Egle,jis gi visą rinkiminį ėjo prieš tave.Mes ir kalbamės,kaip jo neišmeta.Žiauru.Kitos partijos turėkit omeny.

  • Paliuli,tau jau saulėlydis politikoje.Jei žmogus eina prieš savus,tai kas jį gali priimti? Vykit tik lauk.Sekliu morka gali dirbt,įdarbinkit.

  • Blaziauciene kaip visuomet-savame stiliuje

Rekomenduojami video