2024/04/27

 

PIRMĄ KARTĄ RAJONO MERU IŠRINKTAS SOCIALDEMOKRATAS

Mero rinkimus laimėjo socialdemokratų kandidatas Algirdas Raslanas. Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotrauka

Baigėsi pakartotinių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų maratonas. Spalio 22 dieną užsidarius rinkimų apylinkėms, dar gerokai prieš vidurnaktį, paaiškėjo, kad rajono meru išrinktas Algirdas Raslanas, Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas.

Antrame rinkimų ture A. Raslanas surinko 60,73 proc. rinkėjų balsų, Eglė Blaževičienė – 39,27 proc.

Socialdemokratai rinkimų rezultatų laukė susirinkę Kupiškyje, kavinėje „Pasimatymas“. Čia buvo ir A. Raslanas.

Šurmulio, muzikos fone su juo ir pasikalbėjome. Mūsų pokalbį nuolat pertraukinėjo ir sveikinimo skambučiai rinkimų laimėtojui.

Socialdemokratai džiaugėsi jų partijai palankiais rajono mero rinkimais.
Autorės nuotrauka

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Sunkiausia laimėjimo dalis

Kokia buvo rinkimų kampanija? Kaip jaučiatės išgirdęs, kad fortūna šį kartą Jūsų pusėje?

Rinkimų kampanija laiko prasme buvo varginanti, nes viskas ilgai užsitęsė. Po tokio maratono didelio džiugesio nėra. Didelę jaučiu atsakomybę žmonėms, kurie mane palaikė, ir visiems čia gyvenantiems.

Reikės dirbti labai rimtai. Ši atsakomybė užgula iš karto pečius. Čia ir yra sunkiausia laimėjimo dalis.

Daug kas keisis. Žmonės turi vienokių ar kitokių lūkesčių, kiti gal ir tam tikrų baimių. Ateinu su atvira širdimi kiekvienam ir su visais kalbėsimės, tarsimės ir ieškosime geriausių sprendimų.

Jus per antrą rinkimų turą parėmė konservatoriai. Kaip tai vertinate?

Juos reikėtų sveikinti, kad priėmė tokį sprendimą. Manau, kad jų partijai tai į naudą, kaip ir mums.

Gal jau sudėliojote savo komandą ir galėtumėte įvardyti, kas ją sudarys?

Apie tai mąstėme, bet nesinori užbėgti įvykiams už akių.

Ar komandoje atsiras vietos Jus parėmusiems konservatoriams?

Žinoma. Kalbėsimės apie tai. Šios savaitės pabaigoje vyks rajono Tarybos posėdis. Ten susitiksime visi, bus proga sueiti ir kalbėtis. Dabar ateina metas įvertinti situaciją ir dirbti kryptingai kartu, kad turėtume stabilią daugumą.

Žmonės laukia stabilumo. Galbūt ramybės, kai kurių darbų tęstinumo, kai kurių naujų idėjų. Susitiksime su daugeliu žmonių, kalbėsime su bendruomenėmis ir matysime, kaip formuoti rajono biudžetą, kad nors dalį klausimų, kuriuos kelia žmonės, būtų galima spręsti.

Plačiau skaitykite spalio 24 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Taip! Ji gi kupiškirtė, Trasykytė

  • Ir absoliuti dauguma rajono žmonių yra nepartiniai. Tiesiog rinkomės pranašesnį , stipresnį , išmintingesnį iš dviejų kandidatų. Balsavome už Algirdą asmenybę, simpatišką ir inteligentišką , nesusireikšminusį žmogų., tikrai ne už socdemų partiją. Algirdas su žmona lanko Bažnyčią, taip kad nusišnekėjimai ir kliedesiai apie “komunistą“ yra niekiniai ir kenkėjiški. Linkime didžiausios sėkmės , Dievo palaimos ir sveikatos išrinktajam Kupiškio Merui.

    • O išrišimą gauną Bažnyčioje, kai su žmona ateina?

  • Socialdemokratai su koncervais. Nieko gero nelaukt. Tas pats miręs Kupiskis

  • Nespręskim nepažindami. Tegu susiformuoja komandą, praveda kelis tarybos posėdžius ir pamatysim – demokratas ar autoritaras, klausosi kitų ar mato tik save, proteguoja savus partiečius ar tolerantiškas visiems. Kad ne vietinis irgi pliusas – klanai, interesai, giminės ir artimieji mažiau veiks sprendimus. Paprastai sakoma – duokim 100 dienų.

  • Skaičiai kalba įtaigiai. Už Bardauską antrame ture balsavo 3778 rinkėjai,, už Raslaną antrame ture balsavo 3980 rinkėjų. Visgi 202 balsais daugiau rinkėjai prabalsavo už Raslaną. Raslanas antrame ture gavo 1405 balsais daugiau už Bkaževicienę. Blaževičienė gavo 744 balsais mažiau už Paliulį antrame ture.

    • Rezultatai yra teisingi pirmo turo.Antrame ture laimi tas ,kas moka labiau apjuodinti ,pažadėti ir t.t.O Paliulio balsai buvo komandos įdirbis.Jis būtų nepakliuvęs į antrą vietą.Sėkmės naujam Merui!

    • Tiksliai, konkrečiai ir įtikinamai. Kad Paliulis šitaip ją pralenkia tai oho kaip rimta. Gali pradėti pavydėti ?

  • Tai čia ta ketvirtoji išrinktoji musu mero ponia?

    • Siaubas koks žemas lygis žmonių o tu susiskaičiuoki pats ar pati kelinta žmona ar vyras koks kieno reikalas gėda

  • Meras——–seneliukas jokios energijos nematyti dabar–veliau pamatysim kai prades dirbti???????

    • JO, PRADES DABAR PYPINTI KARBAUSKIO STATYTUS SENIUNUS-PIRKIT MUILA

    • Nori,kad jis pradėtų griauti sienas?ir iš kur toks debilizmas?

    • Už žmogaus diskriminacijaą dėl amžiaus yra baudžiama, jeigu dar nežinojot:) Galimai pati jau esate panašesnė į bobulę, negu jūsų puolamas naujasis Meras į seneliuką? Kupiškėnai užtikrintai didele persvara pasrinko A. Raslaną , taigi pasveikinkim ir palinkėkim, kad gerai dirbtų. Jeigu kas gali pasigirti tik jaunyste, tai labai liūdna, nes ji labai greitai baigiasi.

  • Tai va,mieli rajono žmonės.Išsirinkot….pirmininkas jau laižosi dantis iššiepęs..

  • ‘manau kad ju partijai tai i nauda kaip ir mums’-per 30 metu zmones taip ir nesuprato kad socdemai ir konservatoriai tai vieno lovio draugai…lingiu gero derliaus…

    • Pirma karta Kupiškio meru tapo žmogus mokslų daktaras, profesorius tai tikras eroditas su kompitencija, patirtimi tolerancija ir kultūra kur bus kiekvienas išklausytas ir kiekvienam pagal istatima ir galimybė padėta. Manau nebus kaimiškų intrigų ir pletuku kas galėjo nutikti jeigu būtų pasirinkta kita atstovė. Mano nuomune reikėtų atlikta rajono savivaldybės auditą už kokių 10 metų, neaplenkia t ir laikino mero darbų ir tada matomai islystu labai linksmi ir galimai šlykštus dalykėliai kuryje jau senai vado kupiskenams akis, sėkmės jums profesoriau ir sveikatis

      • Miela Jone, ne tik tikras eroditas su kompitencija, bet ir jo aukštas entelektas. Mano nuomune, galėtumėte tapti mero patarėja ir audito grupės pirmininke . Ir jums sveikatis.

      • nepamirskit kad disertacija apsigyne maskvoje-o kad eroditas tai jus cia sakot nuo zodzio erodas?

  • Socialdemokratus parėmė konservatoriai. Tas pats, kaip sukryžminti ežį su gyvate. Nors čia istoriškai teisinga. Vytautas Landsbergis-Žemkalnis su Antanu Sniečkumi buvo geri draugai.

    • tai kad nebėra tikrų socialdemokratų bei konservatorių… visi vienodi prie lovio 🙂

Rekomenduojami video