2024/04/27

 

MERO RINKIMAI BAIGĖSI: KAS BALSAVO AKTYVIAUSIAI ANTRAME RINKIMŲ TURE?

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) išanalizavo pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų pakartotinio balsavimo metu balsavusių rinkėjų duomenis. Rinkėjų statistika rodo, kad aktyviausiai šiuose rinkimuose prie balsadėžių rinkosi vyresnio amžiaus moterys.

Analizuojant atvykusių balsuoti rinkėjų statistiką, kaip ir pirmajame rinkimų ture, taip ir pakartotinio balsavimo metu, paaiškėjo, kad didžiąją dalį (63,74 proc.) dalyvavusių rinkėjų sudarė vyresni kaip 55 metų kupiškėnai.

Aktyviausiai savivaldybių tarybų narius ir merus rinko 55–64 metų amžiaus Kupiškio rajono savivaldybės gyventojai, jų dalyvavo 25,17 procento nuo balsuoti atėjusių rinkėjų. Lyginant su 2023 m. kovo mėnesį vykusių savivaldybių tarybų ir merų rinkimų antruoju turu (25,14 proc.), šios rinkėjų grupės aktyvumas išliko stabilus.

Kaip ir pirmajame rinkimų ture, taip ir dabar, mažiausiai aktyvi grupė šiuose rinkimuose buvo 25–29 metų amžiaus rinkėjai. Jų praėjusią savaitę balsuoti atvyko 2,90 procento nuo visų rinkimuose balsavusių rinkėjų. Lyginant su 2023 m. pavasarį vykusių savivaldybių tarybų ir merų rinkimų antruoju turu (3,49 proc.), šios amžiaus grupės rinkėjų skaičius šiuose rinkimuose sumažėjo. Prieš pusmetį, šių metų kovą vykusiuose rinkimuose, balsuoti buvo atvykę kiek daugiau – 3,44 procento tokio amžiaus rinkėjų.

VRK duomenimis, aktyviau rinkdamos merą balsavo moterys. Iš visų balsavusių rinkėjų, moterų atvyko 59,79 procento, o vyrų – 40,21 procento.

Iš viso balsuoti į antrąjį rinkimų turą atėjo 46,72 procento nuo visų teisę balsuoti šiuose rinkimuose turinčių kupiškėnų skaičiaus.

Aktyviausiai rinkimų II ture rinkdami Kupiškio rajono savivaldybės merą balsavo Juodpėnų (60,58 proc.), Adomynės (57,73 proc.) ir Naivių (55,87 proc.) rinkimų apylinkių rinkėjai.

Pasyviausiai šiuose rinkimuose savo pilietinę valią reiškė Skverbų (36,87 proc.), Biliūnų (37,65 proc.), Lukonių (40,40 proc.) rinkimų apylinkėse balsavę rinkėjai.

Statistiką apie tai, kiek ir kuriose rinkimų apylinkės Algirdas Raslanas gavo balsų, rasite ČIA>>

Kuriose rinkimų apylinkėse ir kiek rinkėjų balsavo už Eglę Blaževičienę, sužinosite ČIA>>

Kupiškio rajono savivaldybės meru išrinktas 60,73 proc. rinkėjų balsų surinkęs Algirdas Raslanas, kurį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. Jis nugalėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškeltą Eglę Blaževičienę, už kurią balsavo 39,27 procento kupiškėnų. 

Balsavimo rezultatai>> 

VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ne teisk moteru jos pareigingesnes. Del grozio nepataikei.

  • Nu va kiek jaunimui rūpi. jauna merė. Tai mergaitei rūpėjo įvaizdis, o ne įdirbis. Va ir rezultatas.

    • Palaukit,palaukit.Jei vadovaus kiti dar ne aišku kaip čia bus

  • Raslanas gražus vyras, todėl bobos ir subalsavo.

Rekomenduojami video