2024/07/27

 

KUPIŠKYJE PASIEKTAS RINKIMŲ, KURIE VYKO TIK VIENOJE SAVIVALDYBĖJE, AKTYVUMO REKORDAS

Šiandien 20 valandą užvėrus rinkimų apylinkių duris, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) surengė spaudos konferenciją ir apžvelgė, kokia buvo pakartotinio balsavimo pirmalaikiuose Kupiškio rajono mero rinkimuose diena.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Pasak VRK nario Andriaus Pukso, Kupiškio rajone balsavimas vyko 24 rinkimų apylinkėse. Teisę balsuoti turėjo per 14 tūkst. rinkėjų. Antrame pakartotinių mero rinkimų ture buvo sprendžiama, ar Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Eglė Blaževičienė, ar Lietuvos socialdemokratų partijos kandidatas Algirdas Raslanas taps meru.

Nuo 7 iki 20 val. šiandien į rinkimų apylinkes atėjo balsuoti 31,04 proc. rinkėjų. Aktyviausi buvo Juodpėnų, Adomynės ir Naivių rinkimų apylinkių rinkėjai, o pasyviausi Skverbų, Biliūnų, Laičių rinkimų apylinkių rinkėjai.

Iš anksto balsavo 15,72 proc. rinkėjų. Aktyviau nei pirmame šių rinkimų ture. Savivaldybės pastate balsavo per 1 tūkst. rinkėjų, ligoninėje, socialinėse įstaigose jų buvo 80, o namuose apie 1100 rinkėjų.

Aktyviausiai iš anksto balsavo Kupos, Migonių ir Senamiesčio rinkimų apylinkių rinkėjai. Pasyviausi buvo Biliūnų ir Lukonių.

Taigi iš viso antrame pakartotinių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų ture balsavo 46,76 proc. rinkėjų, labai panašiai kaip ir antrame ture (47,12 proc.)

„Tai rekordinis aktyvumas, kalbant apie rinkimus, vykusius vienoje savivaldybėje. Ankstesnis rekordas yra buvęs 2017 metais rugpjūčio mėnesį renkant Šakių rajono merą. Tada balsavo 39,45 proc. rinkėjų. Tuo kupiškėnai gali didžiuotis ir yra pavyzdys kitoms savivaldybėms“, – pabrėžė A. Puksas.

Pasak jo, VRK negavo informacijos apie pažeidimus, kurie galėtų turėti įtakos rinkimų rezultatams. Dalis VRK narių šiandien lankėsi Kupiškio rajone ir stebėjo balsavimą rinkimų apylinkėse, bendravo su Savivaldybės rinkimų komisija. Tikimasi jau netrukus gauti pirmuosius rinkimų rezultatus iš mažesnių rinkimų apylinkių.

A. Puksas padėkojo visiems rinkimų komisijų nariams, rinkėjams, kurie nepabūgo prasto oro ir atėjo balsuoti per pirmą ir antrą rinkimų turą, rinkimų stebėtojams, budėjusiems policijos pareigūnams ir gestų kalbos vertėjams už darbą šių rinkimų metu.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • GANDRINIAI GAVO PER SNAPUS. BUS GEDULINGI PIETUS JU IRSTVOJE-SRAIGES RAGE

Rekomenduojami video