2024/05/01

 

RINKDAMI MERĄ ANTRAJAME TURE KUPIŠKĖNAI BALSUOJA TAIP PAT AKTYVIAI

Jurgos Banionienės nuotrauka

Pirmąją išankstinio balsavimo dieną rinkdami būsimąjį Kupiškio rajono savivaldybės merą kupiškėnai balsavo taip pat aktyviai kaip ir pirmajame rinkimų ture.

Preliminariais duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną balsuoti atvyko 252 rinkėjai. Tai yra beveik 1,78 procento nuo bendro visų Kupiškio rajono savivaldybėje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys rodo, kad rinkėjų aktyvumas antrajame šių rinkimų ture kol kas yra lygiai toks pat kaip ir pirmajame. Prieš dvi savaites rinkti balsuoti iš anksto į savivaldybės pastatą atvyko taip pat – 252 kupiškėnai.

Kaip ir pirmajame rinkimų ture, taip ir dabar, aktyviausiai iš anksto balsavo rinkėjai, kurie yra priskirti Kupos, Račiupėnų ir Senamiesčio, rinkimų apylinkėms.

Iš viso šiuose rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Balsavimas iš anksto renkant merą šioje savivaldybėje truks dar dvi dienas, iki spalio 19 d. 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis savivaldybės pastate rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Spalio 18–20 dienomis balsavimo procesas bus organizuojamas Kupiškio rajono savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose. 

Spalio 20–21 dienomis rinkimų komisijų nariai vyks į rinkėjų namus, kur balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Spalio 22-oji – pagrindinė pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų pakartotinio balsavimo diena, kai rinkėjai kviečiami balsuoti į savo rinkimų apylinkes nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Rinkimų apylinkių sąrašas.   

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą.

Pakartotinio balsavimo metu Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjai balsuodami nuspręs, ar meru bus išrinkta Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ar Algirdas Raslanas kurį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. 

VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Ne kupiškėnai ce nereik

  • LIUOSIAI įDIRBIS JAU YRA

  • Netinkamas nei vienas kandidatas i merus. Tik prie Panevezio rajono jungtis.Prie situ meru Kupiskis M I R E S.

  • Gerai ir parašyta kad rinksime merą o ta mergyte tegul subręsta tokiam postui,Jus bent pagalvojate kas būtų jeigu per klaidą ją išrinktų, grožio čia nepakanka, reik myslint o vakar per debatus pademonstravo visam rajonui savo tuštybė. Sulauk
    us Raslano metų gal 7 santuokas turėsi.

Rekomenduojami video