2024/05/01

 

PAŽINTI KUPIŠKIO KRAŠTĄ KITAIP

Organizatoriai Kupiškio darbdavių klubo atstovai (iš dešinės) Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorė Ingrida Tuskienė, verslininkas Artūras Savickas ir šio klubo pirmininkė Juratė Dovydėnienė instruktuoja orientacinių varžybų automobiliais dalyvius prieš startą. Autorės nuotrauka

Po rajoną automobiliais zujantys žmonės ir fotografuojantys įvairius objektus lankomose vietose atkreipė aplinkinių žmonių dėmesį. Ne šiaip sau taip lakstyta.

Praėjusį šeštadienį, spalio 14 dieną, Kupiškio darbdavių klubas buvo surengęs orientacines varžybas automobiliais „Pažink Kupiškio kraštą“. Čia nestigo azarto, geros nuotaikos, pažinimo ir atradimo džiaugsmo.

Banguolė ALEKNIENĖ-ANDRIJAUSKĖ

Apie varžybas ir nugalėtojus

Į varžybas iš anksto užsiregistravę ekipažai rinkosi Stirniškių kaime prie turizmo sodybos „Apynių namai“. Komandos gavo po Kupiškio rajono žemėlapį, maršruto legendą-mįslę, kurią įminus reikėjo nuvažiuoti prie aprašyto objekto, jį nufotografuoti ir atlikti kitas legendoje nurodytas užduotis.

Nuotraukose prie užduotyse atpažintų objektų turėjo matytis startuojant gauta ekipažo kortelė.

Varžybose dalyvavo įvairių įstaigų ir organizacijų komandos. Vidurdienį į varžybų trasą pajudėjo šešiolika ekipažų.

Paskutinis ekipažas buvo žiniasklaidos atstovų, kurie nesivaržė dėl prizų, o stengėsi pajusti šio renginio dvasią.

Visi ekipažai finišavo per puspenktos valandos. Tiek laiko varžybų dalyviams susidoroti su užduotimis buvo skyrę varžybų organizatoriai.
Visos kupiškėnų komandos trasoje užgaišo mažiau nei keturias valandas.

Daugiausia komanda galėjo surinkti 600 taškų. Tam reikėjo nuvažiuoti mažiausiai kilometrų, maksimaliai įvykdyti visas užduotis ir greičiausiai finišuoti.

Maksimalaus taškų skaičiaus nesurinko nė viena komanda. Geriausiai sekėsi Tarptautinės policijos asociacijos Lietuvos skyriaus Kupiškio poskyrio merginų komandai, pasivadinusiai „TPA merginos“. Ši komanda surinko 584 taškus.

Varžybų nugalėtoja komanda „TPA merginos“.

Po varžybų šios komandos merginos sakė, kad būtų dar greičiau finišavusios, bet laiko sugaišo sulaikydamos girtą vairuotoją. Taigi net laisvalaikiu policininkės atliko savo pareigą.

Antrą vietą užėmė kupiškėnų komanda „Na, palauk“, surinkusi 581 tašką. Jos narys Virginijus Andrijauskas teigė, kad svarbiausia buvo gerai apgalvoti maršrutą, kaip trumpiausiu keliu apvažiuoti visus nurodytus objektus.

Antra vieta atiteko kupiškėnų komandai „Na, palauk“.

Trečia vieta džiaugėsi Kupiškio rajono savivaldybės komanda „Be stabdžių“. Ji surinko 570 taškų.

Visiems varžybų dalyviams įteiktos organizatorių padėkos, o nugalėtojams ir prizininkams atiteko ir taurės.

Plačiau skaitykite spalio 17 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Trečią vietą laimėjo rajono Savivaldybės komanda „Be stabdžių“.
Banguolės Aleknienės-Andrijauskės nuotraukos
Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video