2024/04/30

 

RINKĖJOS SKUNDAS – NEGALĖJO BALSUOTI NAMUOSE

Kupiškio rajono apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Rolandas Aukštikalnis. Autorės nuotrauka

Į redakciją kreipėsi moteris, gyvenanti Kupiškyje, Šimtmečio gatvės daugiabučiame name. Kupiškėnė yra neįgali, gyvena socialiniame būste. Pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose norėjo išreikšti savo pilietinę valią namuose, bet nesulaukė rinkimų apylinkės narių.

Jurga BANIONIENĖ

Pasak moters, pas kaimynus, gyvenančius antrame namo aukšte, buvo užėję rinkimų komisijos nariai. O pas ją – ne.

„Aš negaliu paeiti, tik vežimėliu judu, kodėl niekas neatėjo pas mane? Praeitais metais pati skambinau komisijai, atėjo baisiai supykę, o šiemet visai ne. Tai gal nenori, kad balsuočiau. Sveikas, tik kad nepaeinantis žmogus negali balsuoti. Argi kiekvienas, norintis balsuoti namie, turi skambinti į rinkimų komisiją?“ – teiravosi moteris.

Rolandas Aukštikalnis, Kupiškio rajono apygardos Nr. 23 rinkimų komisijos pirmininkas, priminė, kad balsuoti namuose turi teisę Kupiškio rajono rinkėjai, kurie rinkimų dieną yra sulaukę 70 metų ir vyresni, neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, įtraukti į balsuojančių namuose rinkėjų sąrašus.

„Dėl galimybės balsuoti namuose reikia kreiptis į tą apylinkę, prie kurios yra prirašyti, telefonu ar elektroniniu paštu. Bet kai nešiojami pranešimai apie rinkimus, pas neįgalius asmenis, sukakusius 70 metų ir vyresnius, rinkimų komisijos nariai turi užeiti ir gyventojai užpildo prašymą, kad nori balsuoti namuose. Mes turime sąrašus, kurie žmonės turi teisę balsuoti namuose.

Jeigu jų tuo metu nebuvo namie, kažkur buvo išėję ir rinkimų komisijos nariai jų nerado, tuomet reikėtų patiems susisiekti telefonu ir paprašyti, kad užeitų. Apie tuos, kurie suserga, turi nedarbingumą, mes nežinome, todėl jie taip pat turi kreiptis elektroniniu paštu ar telefonu, kad nori balsuoti namuose“, – paaiškino R. Aukštikalnis.

Šią informaciją galima rasti prieš rinkimus platinamame Kupiškio rajono savivaldybės rinkimų komisijos Nr. 23 informaciniame leidinyje. Čia nurodytos ne tik kandidatų į merus programos, bet ir rinkimų komisijos telefonas, elektroninis paštas, rinkimų apylinkių adresai, telefonai ir elektroniniai paštai.

R. Aukštikalnis pažadėjo pasidomėti, kodėl ši kupiškėnė nesulaukė rinkimų komisijos narių.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video