2024/04/29

 

VRK PATVIRTINO REZULTATUS: ANTRAME RINKIMŲ TURE – E. BLAŽEVIČIENĖ IR A. RASLANAS

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) spalio 12 d. vykusio posėdžio metu patvirtino pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų rezultatus.

Oficialiai konstatuota, kad nė vienas iš pirmajame rinkimų ture dalyvavusių kandidatų nesurinko Rinkimų kodekse nustatytos balsų daugumos, kad būtų išrinktas per pirmąjį rinkimų turą, todėl bus organizuojamas pakartotinis balsavimas, kuriame varžysis du pirmajame rinkimų ture daugiausiai rinkėjų balsų surinkę kandidatai.

Pakartotinio balsavimo metu Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjai balsuodami nuspręs ar meru bus išrinkta Eglė Blaževičienė, iškelta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, ar Algirdas Raslanas kurį iškėlė Lietuvos socialdemokratų partija. 

Rinkimų kodeksas numato, kad pasibaigus pakartotiniam balsavimui išrinktu bus laikomas tas kandidatas, kuris surinks daugiau rinkėjų balsų nepriklausomai nuo atėjusių balsuoti rinkėjų skaičiaus.

Tvirtindama rinkimų pirmojo turo rezultatus VRK pirmininkė Lina Petronienė akcentavo, kad Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjai balsavimo aktyvumo pranoko lūkesčius.

Pasak jos, „atsižvelgiant į tai, kad meras renkamas tik vienoje Lietuvos savivaldybėje ir statistika rodo, kad įprastai tokių rinkimų metu rinkėjai balsuoti eina vangiau, kupiškėnai stipriai pagerino vadinamųjų „mažųjų“ rinkimų aktyvumo rekordą ir įrodė, kad jiems tikrai rūpi, kas vadovaus jų savivaldybei“.

Balsavimas iki rinkimų dienos Kupiškio rajono savivaldybės pastate bus organizuojamas spalio 17–19 dienomis nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro.

Spalio 18-20 bus vykdomas balsavimas specialiuosiuose punktuose, o spalio 20–21 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose.

Spalio 22-ąją, sekmadienį, rinkėjai vėl bus laukiami rinkimų apylinkėse, kur balsuoti galės nuo 7 iki 20 valandos.

VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • miela egle ir aš ir mano trečias viras balsuosime už jus, nes tik jus gaivus oro gurkšnis Kupyškiui. Kodel neaplankete musū namuose pries antra rinkimū tura? mums jusu reklaminiu zurnalu niekada nebus perdaug, mus jie lig tapetai, puosia ir guodzia, suteike vilty. butinai gausite musu balsus, tikrai atviksime prabalsuoti. nebent ismokos dar nebus pasibaige ir del sveikatos bukles negaletume bet siaip kasmenesi baigesi apie 20-21 diena tai turetume atvikti.tik uz egle. ir komentatorei komųnistai, prasau nemokinti manes taisiklingos rasybos, mes visi taip rasome po egles postais feisbuke , nenoriu buti iskirtinė ir če, kur pilna komunistū ir koncervatoriū sugriovusiū kolukius. p.s egle,as jus vysada laikinu prasau nepamirsti manes po rinkimū

    • Va čia ir žmonių menkinimas,skyrstymas! Fui, nebalsuosiu už raudonkelnius

  • konservatoriai paskelbė , kad rems Raslaną – pasidarė aišku kodėl Raslano rinkiminis plakatas su mėlynu atspalviu . Nao apie vertybes čia jau nebeverta kalbėti…..

  • Nera uz ka balsuoti.Nei vienas kandidatas nevertas buti KUPISKIO MERU. ABIEMS KOMPETENCIJOS N U L I S.

  • Visi išlikę komunistai, kas širdy, o kas ir kūne, ruošiasi paminėti Didžiosios spalio revoliucijos metines. Nieko čia keisto,

  • Šiandien visi komunistai pasirodė kai su raudonom veliavom okupavo Kupiškį.
    Na žmonės jei klaunai patinka šie raudoni,kurie dėl posto motina ir tėvas parduotų.
    Eglė bent jau nekakoja ant visų ir nenuteikineja. Ir šiaip socdemai pasamdet žmonės kad plėšyti eglės plakatus visur kas dien po kelis kartus.
    Žema žema išvis kas per žmones. O galvojau profesorius protingas,bet po šiandien klydau kai pamačiau cirką Kupiškyje !!!!!!!!!!

    • Balsuok už ką tik nori ,bet už tokį į žeidinėjimą tai jau per daug ką jie parduotų motiną ir tėvą žiūrėk kad už šiuos žodžius nereiktų atsakyti ,nepasibelstų policija į duris kokius plakatus plėšo jus atsibuskit vieną kartą dar taip žemai nekrito socdemai kaip jus galvojat tai jūsų žemas lygis koks cirkas agitacija galima kaip nori taip agituoja nesvarbu kokia forma 0 jus ko nepasikviečiat Karbauskio ir važiuok su traktoriais per miestą kas jums neleidžia nereikia kitiems pavydėti jeigu kiti sugeba tą padaryti Pagarbos daugiau.

    • Komentatirių lūpom kalba išmintis. Na bet jau tiek komentarų negatyvizmo. Komenatoriai pralinksmėkit sekmadienio proga bent jau
      Egle, PIRMYN!

      • Susikisk savo egle kur nesueina

    • Nereikėjo tų snukių tiek prikabinti būtų neplėšę. o ką daryti jei žmogus nebegali užmigti ir akyse jam matosi eglė kaip po kokio grybavymo grybai ar uogavimo mėlynės Nemiga kenksminga sveikatai

      • Oi cha cha komedija vaidenasi kaip tie grybai miške tai jums Raslanas ne mūsų stilius plėšyti plakatus tiek žemai dar nenusiritom o kas socdemų plėšo plakatus norim paklaust

    • Tiek mylinčių tą Eglutę žiūrėkit kad greit į dekretą nereikėtų išleisti tada vėl rinkimai .Kad nebūtų kaip anksčiau dievinot dievinot meriuką kol duris prireikė užtrenkt prieš nosį

    • Valstiečių patriarchas iš Aukštupėnų skelbiasi,kad net dvi kameras pakabino, tad plakatų plėšytojams ateina sunkūs laikai. Na, o jeigu rimtai, tai tie plakatai neturi jokios reikšmės reultatams. Pirmi debatai parodė ir artėjantys debatai tik patvirtins kandidatų kompetencijas ir tinkamumą vadovauti rajonui. Ir dar, valstiečiai, nupirkite patriarchui vitaminų, papildų, pastiprinkite organizmą, nes iš Facebook’o komentarų matosi, kad ne viskas yra gerai.

      • Žemas lygis

  • Raslano agitatoriai šiandien maximos aikštelėj gal spalio demontraciją repetavo ? net gražu , kaip raudona ….

    • Ko toks nustebęs gal nepatinka raudona spalva kaip vienam iš gyvūnų , gandrai išskrido į šiltus kraštus per Naisius o Eglė tikrai mylima juk jauna graži ne pensininkė ,bet tegu dar pasimoko geriau į gaus daugiau į gūdžių paaugs vaikai ateitis visa priešakį o mėšlais, purvais drabstytis tai nepagarba ne tik sau ,bet ir jūsų dievinamai Eglutei

      • Gėda profesoriui už plėšomus Eglės plakatus.Aš jo vietoje paskelbčiau ,kad būtų graži rinkiminė kova, Bet reiškia pas jį NULIS sąžinės.Neįsileiskim į mero postą!

        • Ar matei ,kad profesorius plėšo plakatus jei viešai rašai tai įrodyk technologijų amžiuje gyvename o jei neturi įrodymų tai mes į rodysim kaip šmeižtą reiks atsakyti , pirmyn gal dar ką nors sugalvosit

          • Perskaityk kas parašyta!
            Turi jis paskelbti,kad tokia akcija negalima,plėšyti!

      • nepatinka raudonos šlepetės 🙂

      • Komentatirių lūpom kalba išmintis. Na bet jau tiek komentarų negatyvizmo. Komenatoriai pralinksmėkit sekmadienio proga bent jau
        Egle, PIRMYN!

    • Fainai tu čia

    • Komentatirių lūpom kalba išmintis. Na bet jau tiek komentarų negatyvizmo. Komenatoriai pralinksmėkit sekmadienio proga bent jau
      Egle, PIRMYN!

  • Eglė būtų geriausia Kupiškėnų rinkėjų mylima Merė. Jums ir mums geriausios sėkmės.

  • Jeigu norime geriau gyventi ir tvarkytis Kupiskyje, palaikome Egle Blazeviciene.

    • TU RINKEJAU-TAU LAIKAS I BEPROTNAMI

  • Socdemų stiliukas. Šik… ant visų ir visaip tyliai, bet kalti lieka kiti. Jiem juk svarbu tik postai ir valdžia. Pats Raslanas pasakė, komunistas dėl to kad postą gautų.
    Neduok Dieve šitų valdžioje. Jau kultūrą su savo pertvarka visa sugriovė. Kaimai pamiršti per tą Ceseviciaus pertvarką visą. “AČIŪ”
    Jau geriau Bardauskas,nes jų siūlomas vilnietis

  • Skaitau ir šlykštu darosi. Kokie visi žinovai kupiškėnai esat už slapyvardžių: Tai nesislėpę parašykite. Negi rašysite, kai vienas ar du parašo visus komentarus, o atrodo jų šimtas.
    .Ginėjai jūs ginėjai. Sakyčiau, kad sukurtos pasakos, o čia pakelta į viešumą, kas nuslėpta. Ko slėpti, kad komunistas esi? Visi sąžiningi politikai, tai seniai deklaruoja. Mes juk MERĄ renkam, ne akmenų rinkėją! Jūs galit suvokti nors kartą? Apskritai galėjo tai paviešinti prieš pirmą turą, manau tada kitokie rezultatai būtų. Mockus ar Aukstikalnis antrame ture vietoj Raslano. Apskritai gaubia daug klausimų ir nežinia kas jis toks iš tiesų. Kiek straipsnių apie jo “plaunamus” pinigus, kiek visur minimą jo pavardė. Jei mini, tai kas paneigs, kad jis nėra toks gražus koks atrodo.
    E.Blazevicienė pirmame ture pirma, bet kaip ir prieš pirmą turą, dabar n kartų stipriau puolama. Dėl ko? Kad ji moteris? Kad ji vietinė ir viską apie ją žinomės žino ir neturi paslapčių? Aš net negalvodama rinksiuosi tik ją. Dar ir todėl, kad tiek koncervatoriai, tiek visi kiti susimokė iš vien, kad ji nelaimėtų. Girdim kokios agitacijos vyksta ir koks ėjimas prieš. Žema. Susitaikykit vyrai, nes dabar ne ji silpna, o visas pulkas jūsų, kurie taip elgesi.

    • ??

    • Tikrai šlykštu. Pasivadina Kupiškiete, ir rašo.

    • Prašau paviešinti nors vieną straipsnį apie jo plaunamus pinigus o nerašyti nesąmonių o apie partiją ar jis buvo partinis žymima tik tas kas reikalaujama anketoje kai bus priimtas įstatymas šiuo klausimų tada ir bus pildoma nereikalaukit to ko nėra įstatymuose visur yra ribos …Taip Bardauskas geriau nors ir nesąžiningas tai matosi kokio jus esat žemo lygio ir iš prusimo svarbu pilti purvą ant kito duok dieve gal geriau visiems ant širdies sėkmės.

    • Buvęs meras L. Apsegsa irgi buvo komunistas ir galimai rajono LKP komiteto narys ar paviešino ne, o ar kuris nors rajono tarybos narys pasakė kad buvau komunistų irgi ne tai ir atsakimas. Dėl Eglės kaip žmogui jokių priekaištų tik per daug pasitiki, o galimai ir visa komanda tai drauges, kai minės ir tėvų draugai apie kopitencija nulis, pasiekimai visose sferose nulis, vadovavimo darbo patirtis nulinė tad kupiškėnai rinkėjai rinkti ta kuris geba, gebės ir padarys nauda rajonui, o ne jauna gražią su didele ambicijomis, be patirties ir žinių kaip dirbt visiems rajono žmonėms, o ne tik draugėms, pažįstamiems, kaiminems ir draugams

      • Antanai, ką gebės? Irkluoti ar pinigus imt? Gerai, kad tokių gabumų neturi kita kandidatė, ją pasirinksim tiktai. Plius vietinis mums visiems pažįstamas žmogus.

        • Labas, Antanai

      • Na žiauriau negalėjot pasielgt.ATVAŽIAVO CIRKAS.SU RAUDONOM VĖLIAVOM!
        Gal jūs tikrai neturit komandos?
        Atitolinkit juos,sunaikins viską!
        Susimovėt juodai!
        EGLĖ, UŽ TAVE!

  • Šitas laimės tikrai,mačiau laidą,kaip stovi užtikrintas,miestelis komunistų.

  • Siaubas, kada gi baigsis šitas drapstymas, tai koncervai blogi, tai karbauskiniai blogi, komunistai blogi, tai kur rast gerų, tokių turbūt nebėra, truputį empatijos

  • Jei A. Raslanas labai korektiškai bendrauja su visais žmonėmis ir oponentais – stengdamasis visus vienyti ir dirbti kartu draugiškai, tai ponas Karbauski, Jus, tokį šūdą pakabines ant šakių ir išmetęs į eterį, man atrodo, kad pakenkėte ne tik Eglutei, bet ir visai valstiečių partijai Kupiškyje. Štai taip, Eglės rankomis prasidėtų „Raganų medžioklė„, kas kam patinka, o kas ne.

    Ačiū Tau, ponas Karbauski, ir toliau linkime mėšlu drabstytis! Mums jau užtenka ir tų praeitų merų kadencijų su tokiu purvo bagažu. Kupiškiui reikalingas meras – vienijantis žmones, kuris dirbtu ne rietenomis ir purvų drabstimusi, o viso rajono žmonių labui. Kaip ir vaikui užauginti, sako, reikia viso kaimo, taip ir užauginti miestui – reikia žmonių susivienijimo ir darbo kartu, o ne kiršinimo ateinantiems keleriems metams.

    Linkime Algirdui Raslanui sėkmės, pakartotiniuose Kupiškio rajono mero rinkimuose, o valstiečių partijai tolerancijos ir noro dirbti kartu!

    Nes…KARTU, MES GALIME DAUGIAU!

    • Ačiū p. Liepa A.. kmintys yra mėgstamiausias mano portalas. Ypač skaitau komentarus. Pagarbiai, iš Naisių.

  • O jūs baigiat sunaikinti visą Lietuvą. Visa laimė, kad užkonservavus negerą reikalą, anksčiau ar vėliau nušokinėja dangteliai.

    • Kalba turėtų suktis apie Kupiškį, bet ištraukia visas pasaulio problemas koncervam. Nepabodo? Jie, matyt, kalti kad per tiek metų valstiečiai buvo neįgalus, žlugdė Kupiškį. Atsigaukit, koncervai out ir net nebedalyvauja rinkimuose

      • Dalinai pritariu, koncervai išties nėra kalti dėl visų problemų. Kita vertus, jų nuolatinis nuolaidžiavimas neoliberalioms jėgoms Seime/Vyriausybėje ir krikdemų sparno de facto mirtis yra priežastis, kodėl jie net koncervų vardo nebeverti (net nekalbant apie kažkokias ideologines nuostatas ir nuoseklumą realizuojant savo ideologines pažiūras).

        Dėl valstiečių neįgalumo, na, net ir preziumuojant, kad valstiečiai „tiek metų“ buvo neįgalūs – ką padarė buvęs meras, kad tai atitaisytų? Ar aikštė ir baseinas yra pakankami nuopelnai, kad iki šiol buvęs meras yra ginamas iki mirties, kartu ir tarybinių moteriškių su buvusio mero portretu miegamajame (primena tas senjores iš žymaus video, padaryto mitinguose už Paksą) ir aršių jaunųjų konservatorių šitoje komentarų skiltyje?

        Noriu pasakyt tik vieną – didžioji dalis verslo (kalbant ir apie stambų verslą, kurio Kupiškyje suskaičiuotum ant rankos pirštų, ir smulkų/vidutinį) įsikūrė būtent prie valstiečių. Ar atsirado naujų, rimtų darbdavių Kupiškyje buvusio mero kadencijos metu? Ar miesto infrastruktūra buvo pagerinta? Ar buvo padaryta reformų socialinės politikos srityje, lengvinančių/gerinančių kupiškėnų gyvenimą? Objektyviai žvelgiant, išskyrus aikštę ir baseiną – nelabai.

        Aplamai – ateities vizija Kupiškiui ganėtinai liūdna. Kodėl? Užtenka prisiminti, kad visose SĮ ir kitose Savivaldybei pavaldžiose įstaigose seniai sėdi ta pati nomenklatūrinė chebra (dažnu atvejų – net neatitinkantys pozicijai keliamų reikalavimų ar viešo konkurso būdu mistiškai nugalėjusių jaunesnius ir perspektyvesnius asmenis), kuri „ranka plauna ranką“ principu ištikimai tarnauja tam, kas ateina į valdžią, kad tik išlaikyti šiltą postą 🙂

        O poto visi ir nesupranta, kodėl Kupiškis nyksta…

  • Daugiau nei 20metų žlugdėt Kupišky, įkasėt į didžiulę duobę ir vos tik jis bando keltis, vėl žūt būt norit pakast giliau. Nu kiek galima? Gal atsistatydinkit ir išeikit iš partijos? Ne dėl savęs, bet dėl Kupiškio.

    • Manau ,kad žmonės supras dėl ko puolama moteris iš didžiosios raidės.Žulikai visi vienijasi paimti Kupiškį,nes artėja europiniai pinigai!
      NEapsirikite išrinkę ! Reikėjo kovoti be žulikų ir būtumėt valdę tie, kuriuos išrinks žmonės.
      Būtumėt garbingai atėję Neapsigaukite!
      Eglė už žmogų paprastą,o ne trokštantį bet kokia kaina .sumenkinti moterį.Algirdai,apsirikote susidėti su žulikavotais.
      O ŽMONĖS TURĖTŲ PRIIMTI SAVO PROTU SPRENDIMĄ IR BALSUOTI UŽ E.BLAŽEVIČIENĘ-KAIP ŽMOGŲ ,O NE PARTIJĄ!

      • Naisių partijos mergelė atstovauja žmogų. Vieną vienintelį ir nepakartojamą žmogų ramūną.

      • Ponia nepartine valstiečių partijos atstove, Lietuva jau beveik 20 metų Europos sąjungoje. Ar pajautėt, kaip tie pinigėliai įsisavinami gaivint Kupiškį nuo pat pradžių? Nelabai, suremontuoti, keli pastatai ir keliai. O kam reikia naujų fondų pinigų, tai valstiečiams. Jų laikas suskaičiuotas. Iš partijos jau pabėjo šviesaus proto žmonės.

  • Seniai aišku kad komunistas ir kas čia tokio,o signataras ar nebuvo komunistas,valstiečiai daug baisesni už komunistus taiko kaip įkąst…

    • „Aš balsuosiu už Eglę Blaževičienę“- pažiūrėkim kiek ten yra buvusių TSKP narių,o pats pirmas mūsų Signataras.

    • Manau ,kad žmonės supras dėl ko puolama moteris iš didžiosios raidės.Žulikai visi vienijasi paimti Kupiškį,nes artėja europiniai pinigai!
      NEapsirikite išrinkę ! Reikėjo kovoti be žulikų ir būtumėt valdę tie, kuriuos išrinks žmonės.
      Būtumėt garbingai atėję Neapsigaukite!
      Eglė už žmogų paprastą,o ne trokštantį bet kokia kaina .sumenkinti moterį.Algirdai,apsirikote susidėti su žulikavotais.
      O ŽMONĖS TURĖTŲ PRIIMTI SAVO PROTU SPRENDIMĄ IR BALSUOTI UŽ E.BLAŽEVIČIENĘ-KAIP ŽMOGŲ ,O NE PARTIJĄ!

  • Klausimas kadidatei į merus Eglei Blaževičienė ar tikrai R. Karbauskio yra jūsų giminaitis, nes jums artimas žmogus kartais pasigiria. Keli jūsų dėdės ir pusbroliai dirba Karbauskiui priklausančiose įmonės jie jug gyvena Naisių ošė viena tai savo laiku pažinojau

    • O jūs paklauskit Algirdo ar jis turi vaikų,anūkų ir kokią sąsiją turi su Kupiškiu?Kiek žinoma jis turėjo ne vieną uošviją. Nesigilinkit į tolimesnę giminę Eglės,nes jau pletkyno gyventojai apie ją sukūrė daug pasakų

      • Tai kaip iš tiesų kandidate į merus R. Karbauskio giminaitis jums ar ne, ar tik prisidengia juo

  • Vadinasi I-as turas nebuvo sąžiningas.

  • Kandidatas į Kupiškio merus A.Raslanas pripažįsta nenurodęs narystės Komunistų partijoje

    • Va kaip šikaliot ant galvos pradeda. Taip reikalingas jiem tas Kupiškis, nes praradus tik naisiai ir teliktų. Kova jiem dėl išlikimo. Laukiam toliau, kokio dar mėšlo pasikraus į priekabą

      • Nekenčiu nekentėjų. Jeigu jūs laukiate nesulaukiate LGBT paradų Kupiškyje, tada balsuokite už sosaldemokratus ar liberalkonservatnykus. Jeigu jūs už tradicines vertybes ir nesate giliai širdyje LGBT atstovas, tada balsuosite už Eglę. Trumpai ir aiškiai. Trečio kelio nėra.

    • Juokiasi svietas,sako laksto treneriokas..na tas išsiž….lis.kur n……Džiaugiasi,kad bus visemeras:).Vicemeru???Na čia tai pasaulio pabaiga,jis gi tūpų tūpas.
      Pristoja prie žmonų,kad balsuotų-tik ne už Eglę.Idomu ar klausys žmonės. Čia yra klausymas. Nebejuokinkit voverių!

  • Show must go on… Arba lietuviškai ten su karavanu

Rekomenduojami video