2024/04/27

 

MOKYTOJAI PAGERBTI PADĖKOMIS BEI KONCERTU (fotogalerija)

Autorės nuotraukos

Tradiciškai rajone buvo paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Šiemet po pertraukos vėl pedagogų pagerbimo renginys vyko Kupiškio kultūros centre. Pilna salė buvo ne tik profesinės šventės paminėti susirinkusių pedagogų, bet ir Savivaldybės atstovų bei kitų svečių. Mat artėja rajono mero rinkimai ir politikų pasirodymas prieš juos dar tęsiasi.

Jurga BANIONIENĖ

Sveikinimai, linkėjimai

Laikinai Kupiškio kultūros centro direktoriaus pareigas einanti Inga Dovydėnienė pasveikino švietimo bendruomenę, susirinkusią paminėti Tarptautinę mokytojų dieną.

Į sceną buvo pakviestas žodį tarti Kupiškio parapijos dekanas Mindaugas Kučinskas. Jis dėkojo mokytojams, dirbantiems kilnų darbą ir linkėjo trijų dalykų.

„Nelengvas laikas. Ko gero, surastume priežasčių ir padejuoti, nusiminti, tad palinkėčiau saugotis liūdesio kirmino, kuris viską sugriaužia. Koks džiaugsmas mokyklai, turtas mokiniams – linksmas mokytojas. Jūs turite, bet ir toliau turėkite motinišką ir tėvišką širdį. Ir trečias dalykas – toliau saugokite humoro jausmą, mokėkite pasijuokti ir iš savęs“, – kalbėjo M. Kučinskas.

Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Jurgita Trifeldienė pasidžiaugė, kad gausi pedagogų bendruomenė nemenksta.

„Pirmiausia noriu padėkoti – už tai, kad kasdien, dirbdami sunkų ir atsakingą darbą randate kantrybės, kelią į vaiko širdį. Linkiu, kad kiekviena diena būtų ypatinga, kuo mažiau nuvilianti, kuo mažiau įskaudinanti ir dovanojanti kuo daugiau pozityvių emocijų“, – sakė J. Trifeldienė.

Sveikinimus pedagogams išsakė ir Savivaldybės administracijos laikinasis direktorius Arūnas Valintėlis, Kultūros, švietimo, sporto ir teisėsaugos komiteto pirmininkė Eglė Blaževičienė, Seimo narys Valdemaras Valkiūnas ir kt.

Padėkų – visa šūsnis

Šį kartą nė vienas rajono pedagogas nebuvo apdovanotas švietimo, mokslo ir sporto ministro padėkos raštu, tačiau įteikta 34 laikinai mero pareigas einančio Virginijaus Umbros padėkos mokytojams už įvairius pasiekimus, ilgametį pedagoginį darbą.  

Kupiškio rajono savivaldybė mokytojams dovanojo vyrų vokalinio ansamblio „Quorum“ koncertą.

Dalintis
Vėliausias komentaras
  • Kiek tuščių vietų salėje… Nebėra tradicijos pasikviesti į šventę mokytojų,kurie išėjo į pensiją atidirbę rajone po keturis dešimtmečius ir daugiau. Nuvarytus arklius nušauna ir pamiršta.

Rekomenduojami video