2024/04/28

 

PER POSĖDĮ – IR APIE DIKTATŪRĄ BEI IŠVALYMĄ

Autorės nuotrauka

Rugsėjo 28 d. Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstomi eiliniai klausimai išprovokuodavo aršias Tarybos narių diskusijas. Kalbos įsiplieskė svarstant sprendimo projektą dėl Kupiškio rajono sveikatos priežiūros įstaigų stebėtojų tarybų sudarymo.

Jurga BANIONIENĖ

„Atsinaujinti – nėra blogai“

Sprendimo projekte buvo siūloma į Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centro stebėtojų tarybą įtraukti vietoj Marytės Semaškienės – Valiją Šap, Europos sertifikuotą psichologę Lietuvoje klinikinėje ir sveikatos srityse; vietoj tarybos narės Linos Uckuvienės – Aleksandrą Žindulienę – Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vyriausiąją socialinę darbuotoją.

Į Kupiškio ligoninės stebėtojų tarybą vietoj gydytojos Zinaidos Odinienės įtraukti Zitą Neniškienę – VšĮ Kupiškio ligoninės Palaikomojo gydymo, slaugos, paliatyviosios pagalbos skyriaus vedėją, vietoj M. Semaškienės – V. Šap, vietoj tarybos narės Agnės Šerelienės – Reginą Urbanovičienę – Kupiškio rajono šv. Kazimiero vaikų globos namų direktorę.

N. Klimavičienė teiravosi, kokiais kriterijais vadovaujantis M. Semaškienė yra keičiama į V. Šap.

Socialinės paramos ir sveikatos skyriaus vedėja Laima Bartulienė paaiškino, kad pakeitimai vykdomi atsižvelgiant į Vyriausybės atstovo pastabas, kad savivaldybės tarybos narių veikla nėra suderinama su dalyvavimu sveikatos priežiūros įstaigų Stebėtojų tarybose.

Taip pat vienas narys nebedirba VšĮ Kupiškio ligoninėje, todėl keičiamas kitu VšĮ Kupiškio ligoninės pasiūlytu nariu, o nauji nariai V. Šap, A. Žindulienė ir R. Urbanovičienė pasiūlyti vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos priežiūros įstatymo 33 straipsnio 3 dalimi – viešosios įstaigos savininko teises ir pareigas įgyvendinančios institucijos paskirti asmenys. Tai Savivaldybė ir padarė.

Tuomet klausimą, kodėl keičiama M. Semaškienė, N. Klimavičienė adresavo laikinajam rajono vadovui Virginijui Umbrai.

„Turime teisę keisti, niekada nėra blogai atsinaujinti“, – jai atsakė V. Umbra.

Plačiau skaitykite spalio 3 d. „Kupiškėnų mintyse“ arba prenumeruokite PDF

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video