2024/04/29

 

KIEK KUPIŠKĖNŲ BALSAVO PIRMĄJĄ IŠANKSTINIO BALSAVIMO DIENĄ

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skaičiuoja pirmosios išankstinio balsavimo dienos aktyvumą pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose.

Preliminariais duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną iš viso balsavo 252 rinkėjai. Tai yra beveik 1,8 procento nuo bendro visų Kupiškio rajono savivaldybėje balsavimo teisę turinčių rinkėjų skaičiaus.

VRK duomenys rodo, kad aktyviausiai iš anksto balsavo rinkėjai, kurie yra priskirti Senamiesčio, Račiupėnų ir Kupos rinkimų apylinkėms.

Iš viso šiuose rinkimuose balsavimo teisę turi daugiau kaip 14 tūkst. Kupiškio rajono savivaldybės rinkėjų.

Balsavimas iš anksto renkant merą šioje savivaldybėje tęsiasi, jis truks dar dvi dienas, iki spalio 5 d. 20 val. vakaro. Balsuoti išankstinėmis dienomis rinkėjai gali nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

Spalio 4–6 dienomis balsavimo procesas bus organizuojamas Kupiškio rajono savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose. 

Spalio 6–7 dienomis rinkimų komisijų nariai vyks į rinkėjų namus, kur balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Spalio 8-oji – pagrindinė pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų diena, kai rinkėjai kviečiami balsuoti į savo rinkimų apylinkes nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Rinkimų apylinkių sąrašas.   

VRK primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik asmens dokumentą. 

VRK inf.

Dalintis
Vėliausi komentarai
  • Būkit ramūs-V. Mockus labai savarankiškas žmogus. Jokios ausys už jo nekyšo. Nemėgsta pataikūnų ar prisitaikėlių. Pasitikėkim!

    • Nejuokinkit. Kyšo ne tik ausys, bet ir partiniai pinigai. Ne už savus pinigus reklamuojasi.

  • Labas vakaras Prieš eidami balsuoti, plačiau susipažinkite su vieno kandidato „nuopelnus“ daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/atleistas-
    kksd-vadovas-araslanas.d?id=23962938

    • Bet kokie tie valstieciai. Iki paskutines minutes, jei tik gales, pils pamazgas. Pagiezingi sunsnukiai

      • Jei pasirašo valstietis,tai žinokit,kad konserliberalas

      • Kaip čia ne Eglė kalta????
        Valsiečiai eina be purvo pilimo ir jiems sekasi.Turėsit padėkot pletkininkams už rezultatus 🙂

    • Eina sau! Nebebalsuosiu už profesorių.Tokie milionai skraidė! Eina jis sau!

  • IGRI KUPIŠKĖNAI, ar už Vytauto Mockaus kartais nekyšo D.B ausys. Gal jau užtenka tų konservatorių.

  • Jo, jo tik už koncervus, nes taip šauniai jie administruoja Lietuvą…

  • Jeigu linkime Kupiškiui gero-tik už Vytautą Mockų! Visų teigiamų bruožų nevardinsiu, jau daug pasakyta ir parašyta.
    Puikiai žinau, kad rajono problemas spręs tardamasis su visomis partijomis, su visais pasiūlymus teikiančiais gyventojais. Tai labai darbštus, atsakingas kupiškėnas

    • Gerb. Kupiškėnai jau vyksta balsavimas agitacija negalima ne pažeidinėkite įstatymų ir nepirškite savo nuomonės jau mes patys žinom už ką balsuoti.

      • Rinkimų agitacija, įskaitant ir kitų tuo metu vykstančių rinkimų ir referendumų agitaciją, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 7 valandoms iki balsavimo rinkimų dieną pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos. Išimtys taikomos išorinei politinei reklamai, ne vėliau kaip paskutinę darbo dieną iki prasidedant šiam rinkimų agitacijos draudimui iškabintai ne arčiau kaip 50 metrų atstumu aplink pastatą, kuriame yra balsavimo patalpa, ir rinkimų politinės kampanijos dalyvių neatlygintinai skleidžiamai informacijai (pranešimams, įrašams), kuri nėra laikoma rinkimų agitacija, rinkimų politinės kampanijos dalyviams, jų iškeltiems kandidatams priklausančiose interneto svetainėse ir asmeninėse socialinių tinklų paskyrose.
        RK 103.1
        nuo 2023 10 08 0:00
        NEKLAIDINKITE RINKEJŲ

    • O jūs čia nieko nesumaišėt? Gal apie kokį kitą V.Mockų kalbat?

  • Savivaldybės klapčiukai subalsavo

Rekomenduojami video