2024/04/27

 

TEISĘ RINKTI KUPIŠKIO RAJONO MERĄ TURĖS DAUGIAU KAIP 14 TŪKST. RINKĖJŲ

VRK nuotrauka

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino galutinį turinčių teisę balsuoti pirmalaikiuose Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimuose rinkėjų sąrašą.

Balsavimo teisę šiuose rinkimuose turės iš viso 14 146 Kupiškio rajono savivaldybės gyventojai. 

Šioje savivaldybėje daugiausia rinkėjų yra Račiupėnų (2150), Kupos (1558) ir Senamiesčio apylinkėse (1500), mažiausiai – Migonių (133), Laičių (161) ir Biliūnų (163) apylinkėse.

Spalio 3, 4 ir 5 dienomis vyks balsavimas iš anksto, nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro, Kupiškio rajono savivaldybės pastate (Vytauto g. 2, Kupiškis).

Spalio 4, 5 ir 6 dienomis balsavimo procesas taip pat bus organizuojamas specialiuose punktuose: Kupiškio rajono savivaldybės teritorijoje esančiose sveikatos priežiūros bei socialinės priežiūros įstaigose, bausmių atlikimo vietose ir kt.

Spalio 6–7  dienomis, nuo 8 iki 20 val. rinkimų komisijų nariai vykdys balsavimą rinkėjų namuose. Jo metu balsuos tie rinkėjai, kurie turi teisę balsuoti namuose: neįgalieji, neįgaliuosius namuose slaugantys ar juos prižiūrintys asmenys, dėl ligos laikinai nedarbingi žmonės, sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Spalio 8-oji – pagrindinė pirmalaikių Kupiškio rajono savivaldybės mero rinkimų diena, kai rinkėjai balsuos nebe savivaldybės pastate, o savo rinkimų apylinkėse nuo 7 valandos ryto iki 20 valandos vakaro. Rinkimų apylinkių sąrašas.

Vyriausioji rinkimų komisija primena, kad rinkėjams einant balsuoti reikia pasiimti tik savo asmens dokumentą, kuriame yra rinkėjo nuotrauka ir asmens kodas: Lietuvos Respublikos pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo pažymėjimą ir pan.

VRK inf.

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video